Μαρτίου 29, 2018

Σερβία: Έστειλαν τα Μίγκ για να ασκηθούν πάνω από τα κεφάλια των Αλβανών

Το Σερβικό Γενικό Επιτελείο διεξήγαγε χθες άσκηση της σερβικής αεροπορίας στον εναέριο χώρο της νότιας Σερβίας, στην οποία συμμετείχαν τέσσερα Μίνγκ που έκαναν χαμηλές υπερπτήσεις πάνω από το Πρέσεβο και το Μπουγιάνοβατς και που πιθανώς κατά τους ελιγμούς τους να πέταξαν πέραν των διοικητικών συνόρων με το Κόσσοβο και το Μετόχι.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα αναβάλει την ανακοίνωση των Προτάσεων του για τον «συμβιβασμό» με τους Αλβανούς «για την επίλυση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου», που επρόκειτο να γίνει στις αρχές Μαΐου, και αναμένεται να το πράξει προς το τέλος του τρέχοντος έτους. Πηγές της Σερβικής Προεδρίας διέρρευσαν ότι «σε αυτή τη στιγμή θα ήταν άσκοπη κάθε πρωτοβουλία δεδομένου ότι η αποχώρηση της Σερβικής Λίστας, «θα προκαλέσει κυβερνητική αστάθεια στην Πρίστινα», που, «θα καθυστερήσει σίγουρα για τουλάχιστον έξι μήνες την υλοποίηση οποιασδήποτε συμφωνίας».

Δημοσκόπηση της εταιρείας «Ninamedia» για το, «Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων» που ανακοινώθηκε χθες διαπίστωσε ότι το 81% δεν αποδέχεται την ανεξαρτησία της νότιας σερβικής επαρχίας, ακόμη και εάν τεθεί ως προϋπόθεση για την ένταξη στην ΕΕ». Ταυτόχρονα το 50% απάντησε ότι «το Κοσσυφοπέδιο έχει χαθεί».

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δέχτηκε τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ και συμφώνησε ότι οι προκλήσεις, και η χρήση βίας είναι απαράδεκτες και ότι η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας είναι ζωτικού ενδιαφέροντος για όλους όσους ζουν στην Περιοχή. 
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ενημερώθηκε για τα γεγονότα στο Κόσσοβο και το Μετόχια της 26ης Μαρτίου.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Εν όψει του ανασχηματισμού , (που πήγε πίσω) ο υπουργός Ορυχείων και Ενέργειας Αλεξάνταρ Άντιτς, ανακοίνωσε ότι «στη Σερβία αυξάνεται η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», ότι «κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών» έχει εγκρίνει επενδύσεις για περισσότερα από 100 μεγαβάτ από ανανεώσιμες πηγές και ότι μέχρι το τέλος του έτους, «η Σερβία αναμένεται να παράγει 250 μεγαβάτ από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου