Μαρτίου 20, 2018

Μπουγιουρουμού: Το «Ευρωπαϊκό Κεκτημένο» και ο σλοβένος Ρουφιάνος

Ο Σλοβένος πρεσβευτής της ΕΕ στην πΓΔΜ , Σάμουελ Ζμπογκάρ, πήγε χθες στο (αλβανικό) Γκόστιβαρ και «ενθάρρυνε τη μακεδονική κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο για τη χρήση των γλωσσών», και δήλωσε ότι η εφαρμογή του νόμου για την αλβανική γλώσσα, «είναι πολύ σημαντική για τη βελτίωση των διεθνοτικών σχέσεων», και ότι , «η εφαρμογή του νόμου σε καμία περίπτωση δεν θέτει σε κίνδυνο την Μακεδονική Κοινότητα, αλλά στην πραγματικότητα θα την ενισχύσει».

Ο Σλοβένος διπλωμάτης που εγκατέλειψε τη σλοβένα σύζυγό του και τα δύο παιδιά του για να παντρευτεί ένα εργαζόμενο κορίτσι από το Κοσσυφοπέδιο, απέφυγε να σχολιάσει αν συνάδουν με το ευρωπαϊκό κοινοβουλευτικό κεκτημένο οι «μέθοδοι» του κ. Ταλάτ Τζαφέρι.
«Η ΕΕ παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς την έγκριση του νόμου σχετικά με τις γλώσσες και αναμένουμε να υποβληθεί στην Επιτροπή της Βενετίας. Ελπίζουμε ότι αυτός ο νόμος θα εφαρμοστεί με πλήρη συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις ευρωπαϊκές πρακτικές. Αναμένουμε ότι ο νόμος θα γίνει σεβαστός από όλους στην κοινωνία», είπε ο Σλοβένος διπλωμάτης.

Ο Ζάεφ που ήταν στα δικαστήρια για την υπόθεση της δωροδοκίας εκανε δήλωσε για τις διαδηλώσεις μπροστά στα σπίτια των βουλευτών του. «Από το Σύνταγμα οι διαμαρτυρίες, επιτρέπονται. 
Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν. Ωστόσο, αυτό που γίνεται τι μπροστά από τα σπίτια τω ν βουλευτών, μπροστά στα παιδιά τους, τους γονείς και τα μέλη της οικογένειας είναι απολύτως απαράδεκτο, επειδή είναι παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και του οικογενειακού ασύλου. Απειλούν και τρομοκρατούν τα παιδιά .Εγώ προσωπικά θα προστατεύω τα παιδιά τους», είπε ο Ζάεφ  και τόνισε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει δράση.
Η απάντηση στην «τρομοκρατία» των παιδιών εκδηλώθηκε χθες με τον εμπρησμό της οικείας του επικεφαλής του VMRO–DPMNE στον Περλεπέ Πέταρ Ριστεσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου