Μαρτίου 03, 2018

Οι Βούλγαροι γιόρτασαν την ελευθερία που τους έδωσε το ρωσικό αίμα

Η πιο γελοία «εθνική γιορτή στην γειτονία μας είναι η Βουλγαρική. Γιορτάζουν την υπογραφή στις 19 Φεβρουαρίου/3 Μαρτίου της συμφωνίας του Αγίου Στεφάνου, με την οποία οι Ρώσοι, προσέφεραν την ελευθερία στο πριγκιπάτο της Βουλγαρίας. Με ξένα κόλλυβα δικό μας συχώριο .Με το αίμα των Ρώσων.
  Οι εορτασμοί στη Σόφια, για την Εθνική εορτή της 3ης Μαρτίου, άρχισαν με 20 κανονιοβολισμούς, την εκτέλεση του Εθνικού ύμνου και την έπαρση της Σημαίας στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ο υπουργός Αμύνης Κρασιμίρ Καρακατσάνωφ, η Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλιάνα Γιότοβα και ο υπουργός Αμύνης Αντρέι Μπότσεφ κατάθεσαν στεφάνια στη μνήμη των Πεσόντων για την Ελευθερία
Οι πατριάρχες της Βουλγαρίας και της Ρωσίας χοροστάτησαν σε συλλείτουργο στη μονή της «Γέννησης του Κυρίου» στην κορυφή Σίπκα όπου έγινε μια από τις πιο αποφασιστικές μάχες μεταξύ Ρώσων και Τούρκων. Την δοξολογία παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ και η Πρόεδρος της Βουλής Τσβέτα Καραγιάντσεβα.
Ο Πατριάρχης Νεόφυτος χαρακτήρισε την ημέρα της απελευθέρωσης ως «Γιορτή της βουλγαρικής ελευθερίας», και ευχήθηκε σε όλους τους Βούλγαρους να γιορτάσουν την 3η Μαρτίου με χαρά, με τον ήλιο στην ψυχή και στη ζωή τους και να απολαύσουν την ελευθερία που κέρδισαν.
Σε συνέντευξή του στην Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία, ο Πατριάρχης της Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, υπενθύμισε ότι με τις προσευχές για βουλγαρικό λαό που υπέφερε, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία διαμόρφωσε την κοινή γνώμη και επηρέασε την πολιτική απόφαση για την έναρξη του Ρώσο-τουρκικού πολέμου του 1877-1878.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου