Μαρτίου 07, 2018

Βουλγαρία: 3,6% η αύξηση του ΑΕΠ το 2017

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η βουλγαρική Στατιστική Υπηρεσία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Βουλγαρίας, το 2017, αυξήθηκε, σε πραγματικούς όρους, κατά 3,6% σε σύγκριση με το 2016.
Η ονομαστική του αξία ανήλθε στα 50,4 δισ. ευρώ, ή 7.099 ευρώ κατά κεφαλήν. Η βιομηχανία δημιούργησε το 28,3%, οι υπηρεσίες το 67,4% και ο αγροτικός τομέας το 4,3% της προστιθέμενης αξίας στην οικονομία.
Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, οι άνδρες στη Βουλγαρία έχουν 25% υψηλότερες αμοιβές από τις γυναίκες, ή κατά μέσο όρο 212 λέβα περισσότερο σε μηνιαία βάση. Η διαφορά είναι μεγαλύτερη στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής εργασίας, όπου οι άνδρες εισπράττουν 62% περισσότερα από τις γυναίκες, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότερες νοσοκόμες είναι γυναίκες και οι μισθοί τους είναι χαμηλότερα από τους γιατρούς.
Σύμφωνα με την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την πρόοδο της Βουλγαρίας στην εκπλήρωση των συγκεκριμένων συστάσεων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης , η οποία περιλαμβάνει μια διεξοδική επανεξέταση της διόρθωσης των μακροοικονομικών ανισορροπιών, η Βουλγαρία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ανισορροπίες, οι οποίες, ωστόσο, δεν θεωρούνται πλέον υπερβολικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου