Φεβρουαρίου 16, 2018

Το Μάρτιο η δήλωση για την επιβίωση του σερβικού Έθνους

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε απόλυτο δίκιο να ζητήσει η δήλωση για την επιβίωση των Σέρβων να δημοσιευτεί μετά τις δημοτικές εκλογές του Βελιγραδίου που θα γίνουν τον Μάρτιο, και τόνισε ότι αυτ΄λη ηταν μία απόφαση ευθυνης που τον Τιμά.

Η εφημερίδα «Σερβική Φωνή», που προμηθεύτηκε αντίγραφο της διακήρυξης εγραψε ότι η Σερβική Δημοκρατία και η Σερβίας θα συγκροτήσουν ένα Σερβικό Εθνικό Συμβούλιο που θα μεριμνά για την διατήρηση της σερβικής εθνικής ταυτότητας των Σέρβων και θα εργάζεται σε κοινό και οργανωμένο τρόπο και θα εισηγείται σειρά μέτρων που θα εμποδίζουν την αφομοίωση του σερβικού λαού.

Ο πρεσβευτής της Σερβίας στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη Στάνιμιρ Βουκίσεβιτς δήλωσε ότι η κοινή δήλωση της Σερβίας και της Σερβικής Δημοκρατίας για την επιβίωση τους Σερβικού Έθνους , δεν στρέφεται εναντίον κανενός και προορίζεται μόνο για τους Σέρβους που πρέπει να προστατεύσουν την εθνική τους ταυτότητά.

Ο κ. Ντόντικ ως αρχηγός των ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε σήμερα ότι ο υποψήφιος για την Προεδρία της Σερβικής Δημοκρατίας από τον σημερινό κυβερνητικό Συνασπισμό στις προσεχείς εκλογές θα προέρχεται από το SNSD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου