Φεβρουαρίου 12, 2018

Ο ηλίθιος Μέτκιτς ανοιξε ξανά το ζήτημα της Σρεμπρενίτσα

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο υπουργός Ασφαλείας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Ντράγκαν Μέκτιτς, δήλωσε στην εφημερίδα «Βέτσερνι λίστ» του Σεράγιεβο ότι οι Σέρβοι πρέπει να κάνουν κάθαρση και αναγνωρίσουν ότι οι σφαγές στη Σρεμπρένιτσα ήταν γενοκτονία. Όταν δημοσιεύτηκε η δήλωσή του αρνήθηκε ότι το είπε και ότι η εφημερίδα αλλοίωσε τα λεγόμενά του.
Ακολούθως ο θιγμένος δημοσιογράφος Χασάν Χαϊντάρ βγήκε στα ραδιόφωνα και έπαιζε τη συνέντευξη προκαλώντας μείζον πολιτικό γεγονός στη Σερβική Δημοκρατία.
Ο αρχηγός των «υπόλογων», του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος Βούκοτα Γκοβεντάριτσα δήλωσε ότι η άποψη που δημοσιεύτηκε δεν είναι η θέση του είτε του Μέτκιτς είτε του Κόμματος.
Ο ιστορικός από το Βελιγράδι Αλεξάνταρ Ράκοβιτς , δήλωσε ότι ο Ντράγκαν Μέτκιτς , έδειξε ότι είναι ένας άνθρωπος επιπόλαιος και ανεύθυνος που δεν έχει καμία γνώμη, αλλά τη δανείζεται από κάποιον άλλο. Ο πολιτικός αναλυτής Αλεξάνταρ Πάβιτς είπε ότι ο Μέτκιτς , «συνιστά απειλή για τους Σέρβους από τις δύο πλευρές του ποταμού Ντρίνα, επειδή είναι Σέρβος, μόνο κατ όνομα, και κυριολεκτικά είναι ένας από τους σφοδρότερος εχθρούς των Σερβων».
Ο πρόεδρος της; Εθνοσυνέλευσης Νεντέλικο Τσουμπρίλοβιτς είπε ότι ο Μέτκιτς μετέφερε μήνυμα, από κάποιον άλλο.
Ο καθηγητής Στέβιτσα Ντετζιάνσκι είπε ότι «η Δύση που δεν είναι ικανοποιημένη για το επίπεδο της συμφιλίωσης μπορεί να προτείνει την Μέτκιτς για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης». Η «Ένωση των βετεράνων του πολέμου» ζήτησε από τον Μετκιτς να σταματήσει τις αντισερβικές δραστηριότητες και τις επιθέσεις κατά της Σερβικής Δημοκρατίας .
Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι αναμφισβήτητα στη Σρεμπρένιτσα έγινε ένα φρικιαστικό έγκλημα εναντίον των μουσουλμάνων, και τόνισε ότι έγιναν εγκλήματα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν γενοκτονία και από τους μουσουλμάνους εναντίον των Σέρβων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου