Ιανουαρίου 30, 2018

Επί τροχάδην

ΤΙΡΑΝΑ. Η αλβανική αντιπολίτευση κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση της με την αμερικανική πρεσβεία αποφάσισε να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή σχετικά με την ψήφο της Αλβανίας στα Ηνωμένα Έθνη για την Ιερουσαλήμ της Αλβανίας. Ο υπουργός εξωτερικών κ. Μπουσάτι ενημέρωσε την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου και είπε ότι η συζήτηση για το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων δεν έχει τελειώσει και ότι συνεχίζεται η συζήτηση για τα δικαιώματα των 500.000 Αλβανών που εργάζονται στην Ελλάδα.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Α. Βούλιν δήλωσε ότι το διάβημα διαμαρτυρίας της Κροατίας για την έκθεση για το Γιασένοβατς στη Νέα Υόρκη είναι «απόδειξη ότι ο φασισμός δεν πεθαίνει όταν νικηθεί στρατιωτικά».
Ο Ιστορικός Πρέντραγκ Μάρκοβιτς δήλωσε ότι η Κροατία δεν μπορεί να συμβιβάσει το φλερτ της με το φασισμό και την επιθυμία της να είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ . Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου δημόσιας υγείας του Μαυροβουνίου, Μπόμπαν Μουγκόσα, δήλωσε ότι αναγνωρίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς στο Μαυροβούνιο. Είναι ένα κοριτσάκι που προς το παρόν είναι σταθερό.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς συναρτήθηκε με τους εκπρόσωπους της διοίκησης του Ομίλου «Iberostar» και δήλωσε ότι το Μαυροβούνιο θα αποκτήσει εντός του τρέχοντος έτους δύο νέα πολυτελή θέρετρα που θα προσθέσουν 450 νέες θέσεις εργασίας.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ . Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι παραδέχθηκε χθες ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι πολιτικά απομονωμένο και ότι αυτό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το γεγονός ότι δεν πήρε βίζα για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σχετικά με το Ηνωμένο Βασίλειο είπε ότι δεν υπέβαλε το διπλωματικό του διαβατήριο ως πρωθυπουργός αλλά το πολιτικό του ως ιδιώτης.

ΚΟΣΣΟΒΟ ΠΟΛΙΕ. Η Σερβική Λίστα καταδίκασε τα γκράφιτι με περιεχόμενο μισαλλοδοξίας και το μίσους, κατά των Σέρβων που γράφηκε στο Δημοτικό σχολείο στο χωριό Ούγκλιαρε και τόνισε ότι οι εθνοτικές επιθέσεις εναντίον των Σέρβων συνεχίζονται.

ΜΠΡΑΤΟΥΝΑΤΣ . Η αστυνομία στην Μπράτουνατς συνέλαβε τρεις Αλγερινούς που εισήλθαν παράνομα στη Σερβικη Δημοκρατία. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Το Γραφείο του Ύπατου Εκπροσώπου ήταν πάντα μια πηγή προβλημάτων στη Βοσνία Ερζεγοβίνη και δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις για την τροποποίηση του εκλογικού νόμου, δήλωσε ο Μπόζο Λιούμπιτς, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου της Κροατικής Εθνικής Συνέλευσης.

ΣΟΦΙΑ. Η Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας, ανακοίνωσε ότι το εξωτερικό χρέος της Βουλγαρίας ήταν 5. 700 εκατομμύρια ευρώ στα τέλη Νοεμβρίου του 2017. Το ποσό αυτό είναι, περίπου, κατά 500 εκ ευρώ λιγότερο από τον ίδιο μήνα του 2016. Πέρυσι, το βουλγαρικό κράτος δεν εξέδωσε ευρωομόλογα στις διεθνείς αγορές, αλλά κάλυψε τις ανάγκες του με κρατικά ομόλογα στην εγχώρια αγορά σε λέβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου