Ιανουαρίου 23, 2018

Ο Βούτσιτς κάλεσε τους Σέρβους να μην εγκαταλείψουν το Κοσσυφοπέδιο

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κάλεσε τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου να μην εγκαταλείψουν τη γη, όπου ζουν εδώ και αιώνες και τους διαβεβαίωσε ότι και στο μέλλον το σερβικό κράτος θα συνεχίσει να τους υποστηρίζει ακόμα περισσότερο.
Ο Βούτσιτς στην επίσκεψη του στην Γκρατσάνιτσα είπε ότι η σερβική κυβέρνηση υποστηρίζει 170 έργα σε 42 εκκλησίες και μοναστήρια στο Κόσσοβο.
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος με την επίσκεψή του στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, επειδή έκανε σημαντική προσπάθεια για την ενότητα του σερβικού λαού στην επαρχία, ότι
«η απασχόληση και η επιβίωση είναι τα κύρια προβλήματα των Σέρβων στο Κόσσοβο και το Μετόχι», ότι «θα κάνει το παν για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους», που είναι «ανένδοτοι να μείνουν και να επιβιώσουν στον τόπο τους».
Ο διευθυντής του Γραφείου της σερβικής κυβέρνησης, για το Κοσσυφοπέδιο και το μετόχι Μάρκο Τζούριτς, ανέφερε ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο Κόσσοβο και το Μετόχι και ότι το κράτος είναι έτοιμο να ανταποκριθεί ανάλογα σε κάθε σενάριο».
Ο ρώσος πρέσβης στο Βελιγράδι Αλεξάντερ Τσεπούριν δήλωσε ότι η επίσκεψη του Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι ήταν μια θαρραλέα πράξη και ότι η Μόσχα υποστηρίζει τη συμμετοχή των σερβικών αρχών στην έρευνα για το δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου