Ιανουαρίου 20, 2018

Η Άνγκελα Μέρκελ χαιρέτησε τη βουλγαρική πρωτοβουλία για συνάντηση Κομισιόν - Τουρκίας

Μετά τις συνομιλίες που είχε, στη Σόφια, με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η βουλγαρική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι άριστα προετοιμασμένη. Η Καγκελάριος ευχαρίστησε τη Βουλγαρία για τις προσπάθειές της σε ότι αφορά στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως των βούλγαρο-τουρκικών.
Η Άνγκελα Μέρκελ χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ για τη διοργάνωση συνάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογκάν, καθώς και την ιδέα της βουλγαρικής κυβέρνησης για την κατασκευή διανομέα φυσικού αερίου στη Βάρνα, με τον οποίο να διαφοροποιηθούν οι προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε, ότι η Βουλγαρία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξομαλύνει τις σχέσεις με τους μεγάλους της γείτονες και χαρακτήρισε τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη χρηματοδότηση της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων, σιδηροδρόμων και λιμανιών στα Βαλκάνια, ως πολύτιμη συμβολή για την συνδεσιμότητα, την ανάπτυξη του τουρισμού και τη διακίνηση αγαθών και εμπορευμάτων στην περιοχή.
Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ευχαρίστησε για τη στήριξη που δόθηκε στη βουλγαρική Προεδρία και εξέφρασε την ευχή, να σχηματιστεί, το συντομότερο δυνατό, η νέα γερμανική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου