Ιανουαρίου 01, 2018

Επί τροχάδην

ΣΟΦΙΑ . O πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ευχήθηκε τηλεφωνικά Καλή Χρονιά στον Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Οι δυο εξέφρασαν ικανοποίηση για τη φετινή επιτυχημένη και εποικοδομητική συνεργασία τους προς την Ευρωπαϊκή ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και ευχήθηκαν περισσότερη ευημερία για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων στο 2018.
Ο Βούτσιτς είπε ότι θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 17 Μαΐου 2018 στη Σόφια.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς ευχήθηκε στους πολίτες για το νέο έτος και να τους κάλεσε να γιορτάσουν την με αισιοδοξία για την περαιτέρω συνολική πρόοδο.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Πρόεδρος Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ ευχήθηκε υγεία, ευτυχία και χαρά, και τόνισε ότι πρώτα από όλα, το 2018 χρειάζεται ενότητα και αλληλεγγύη, όχι διαίρεση, και προέβλεψε τη Νίκη στις εκλογές του «Μετώπου» που τον υποστηρίζει με 70%.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι το 2018 θα είναι μια χρονιά μεγάλων προκλήσεων για τη Σερβία, επειδή δεν είναι εύκολο να οικοδομηθεί η ειρήνη και να ενισχυθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η συμφιλίωση στην περιοχή.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε θα υπήρχαν λιγότερα προβλήματα στη Βοσνία Ερζεγοβίνη αν εφαρμοζόταν η συμφωνία του Ντέιτον χωρίς να υποσκάπτεται.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο επικεφαλής ανθρωπιστικής οργάνωσης, αλληλεγγύης για το Κοσσυφοπέδιο Άρνο Γκουγιόν δήλωσε ότι πρέπει κάθε Σέρβος να πάει τουλάχιστον μία φορά σε μια διάρκεια ζωής στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι για να επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους, και να δώσει ηθική στήριξη στο γενναίο και ευγενή σερβικό λαό που ζει σε θύλακες δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του τόσο για τους ανθρώπους όσο και το Κοσσυφοπέδιο.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ . Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας δήλωσε ότι η κροατική ακτοφυλακή συνοδεύοντας τους αλιείς στον κόλπο του Σαβούντρια , παραβίασε την κυριαρχία της Σλοβενίας στα νερά του κόλπου του Πίραν , που το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο απέδωσε στη Σλοβενία, και ανακοίνωσε τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους παράνομους αλιείς.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς δήλωσε ότι και το νέο χρόνο, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει μέτρα που αποσκοπούν στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, και να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο κάθε πολίτη.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Το Συμβούλιο Υπουργών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης παρεμποδίζει για δύο χρόνια τη λειτουργία στη Μπάνια Λούκα του Οργανισμού για την ταυτοποίηση έγγραφων, μητρώων και ανταλλαγής δεδομένων της Βοσνίας Ερζεγοβίνης (IDDEEA) προκαλώντας ζημιά ενός εκατομμύριου BAM στην οικονομία της Πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου