Δεκεμβρίου 18, 2017

Ο Έντι και ο Ζόραν αναμένουν να γίνουν ευρωπαίοι

Μετά την κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων της Αλβανίας και της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο Πόγραδετς , ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασαν την προσδοκία, ότι οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη των χωρών τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσουν μέσα στο επόμενο έτος.
Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών εργάζονται ειλικρινά και με διαφάνεια για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών των χωρών τους και για την ασφάλεια στην ευρώ-ατλαντική οικογένεια.
Ο Έντι Ράμα δήλωσε ότι τα έργα για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η σιδηροδρομική σύνδεση και η ενίσχυση της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών θα συμβάλουν στην αύξηση του εμπορίου και των κεφαλαίων μεταξύ τους. Με την ευκαιρία της διακυβερνητικής διάσκεψης στο Πόγραδετς ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα επισκέφθηκαν τους Σλάβους που ζουν στη Μάλα Πρέσπα και στο Πούστετς.
«Ελπίζω να αγαπάτε τη μακεδονική γλώσσα εδώ στην Αλβανία και να σέβεστε τους νόμους αυτού του κράτους», είπε ο Ζάεφ στη διάρκεια της επίσκεψής του σε δημοτικό σχολείο στο Πούστετς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου