Δεκεμβρίου 21, 2017

Οι Βούλγαροι εμπιστεύονται τον Πτέραρχο

Έρευνα της Γκάλλοπ για τους θεσμούς που εμπιστεύονται οι Βούλγαροι , έδειξε ότι στο τέλος του Δεκεμβρίου, το 56% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ .
Πίσω από τον «πτέραρχο», ακολουθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις με 51%.
Η κυβέρνηση του κ. Μπορίσοφ συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη του 31%, δηλαδή, 10% λιγότερο από αυτούς που ψήφισαν τα κόμματα της κυβερνητικής «Κοινοπραξίας».
Το 58 % δήλωσε «δυσπιστία» προς την κυβέρνηση. Ακόμα μεγαλύτερη απώλεια εμπιστοσύνης καταγράφηκε για το «Ναό της Δημοκρατίας», το κοινοβούλιο.
Το 70% των ερωτηθέντων εξέφρασε έλλειψη εμπιστοσύνης για τη βουλή , και μόνο 22% είπε ότι εμπιστεύεται τους βουλευτές και τα κόμματα. Στην δεύτερη δημοσκόπηση της «Εξάκτα», που έγινε με ερωτηματολόγιο με δείγμα 1.000 ατόμων σε 92 πόλεις και κωμοπόλεις από τις 7 έως τις 13 Δεκέμβριου, τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής, έχουν η «Συνήγορος του Πολίτη» Μάγια Μανόλοβα με 70,7 % και ο Πρόεδρος Ράντεφ με 69,6%. Ο Μπορίσοφ, είχε «έγκριση του έργου του» από το 45% και το 47,5% τον αποδοκιμάζει.
Η αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος (BSP) Κορνέλια Νίνοβα είχε 28,7% έγκριση και 60,3%αποδοκιμασία. Όσον αφορά τους κρατικούς θεσμούς,
η έγκριση του έργου του Κοινοβουλίου παρέμεινε περίπου στο 20%, ενώ το 71% αποδοκιμάζει βουλευτές και Κόμματα. Η «δικαιοσύνη» αποδοκιμάζεται από το 66,4% , ο Γενικός Εισαγγελέας από το 66,4%, και το 52,5 αποδοκιμάζει το έργο της αστυνομίας.
Η αποδοχή των δικαστικών αποφάσεων είναι στο 13,7%. Στην έρευνα της «Εξάκτα» το 51,7%, έχει εμπιστοσύνη στη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία και το 42,1% έχει εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Εννέα μήνες μετά την ορκωμοσία της τρίτης κυβέρνηση Μπορίσοφ το πολιτικό σκηνικό δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά. Εάν γινόντουσαν πρόωρες εκλογές, το ΓΚΕΡΜΠ θα κέρδιζε με 33,5 %, το BSP θα ήταν δεύτερο με 27,9% , οι Ηνωμένοι Πατριώτες τρίτοι με 9,3% , οι Τουρκοφιλελέ (MRF) τέταρτοι με 9,2 %.
Ο Μάρεσκι και η Βόλια θα έμεναν εκτός του νυμφώνος. Το ΓΚΕΡΜΠ εμφανίζει συσπείρωση 89% και οι Σοσιαλιστές 91%. Από τους ερωτηθέντες το 61,5 δεν θέλει πρόωρες εκλογές, τις οποίες επιθυμεί διακαώς το 22%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου