Νοεμβρίου 11, 2017

Οι Μυστικές υπηρεσίες της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης παρακολουθούν τον Ντόντικ

Ο Πρόεδρος της Σερβικης Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ ανακοίνωσε ότι έχει επιβεβαιώσει παρακολουθούνται οι επικοινωνίες του από τις υπηρεσίες ασφάλειας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και ότι η διαταγή να τον «θέσουν υπό επιτήρηση» εκδόθηκε βάσει αιτήσεως του γραφείου του εισαγγελέα του στο Σεράγεβο αλλά οτι δεν γνωρίζει το σκοπό της έρευνας.

Ο Ντόντικ δήλωσε στην «Vecernje Novosti» του Βελιγραδίου ότι αυτό «δεν είναι κάτι καινούργιο δεδομένου ότι τουλάχιστον δέκα υπηρεσίες τον παρακολουθούν» και ότι είναι «ο πιο διωκόμενους άνθρωπος της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης». «Δεν ξέρω γιατί υποκλέπτουν τις συνομιλίες μου αφού ότι πιστεύω το λέω ανοιχτά,» είπε ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας.

Η εφημερίδα «Vecernje Novosti» σημειώνει ότι αυτό δεν είναι το πρώτο σκάνδαλο των υπηρεσιών ασφαλείας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης σχετικά με την υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των Σέρβων πολιτικών και υπενθυμίζει την υπόθεση με την κωδική ονομασία «Usce», η οποία περιελάμβανε μέτρα εις βάρος αξιωματούχων από τη Σερβία και των ανθρώπων που είχαν συναντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου