Νοεμβρίου 13, 2017

Ειδήσεις επί τροχάδην

ΚΟΛΩΝΙΑ. Το μέλος της προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, σε συνέντευξη του στην Ντόιτσε Βέλε όταν ρωτήθηκε τι θα έκανε αν η Σερβικη Δημοκρατία ακολουθούσε την πορεία της Καταλονίας και ανακήρυσσε την ανεξαρτησία της, Ιζετμπέγκοβιτς, απάντησε ότι θα έκανε « ό, τι έχουν κάνει όλοι οι πατριώτες σε αυτή τη χώρα . Θα υπερασπιστούμε ό, τι έχουμε κερδίσει πολεμώντας από το 1992 ως το 1995, καθώς και με την ειρηνευτική συμφωνία του Ντέιτον». Ο Ιζετμπέκοβιτς, αναφερόμενος στο σενάριο για την απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας, δήλωσε ότι η πλειονότητα των πολιτών θα είναι από την πλευρά της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και επανέλαβε και πάλι ότι ο πατέρας του άφησε κληρονομία να υπερασπιστεί τους (μοσουλμάνους) πολίτες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. «Αυτό είναι το πρώτο πράγμα για το οποίο ο πατέρας μου πολέμησε», δήλωσε ο Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ απαντώντας Ιζετμπέγκοβιτς, δήλωσε στην εφημερίδα «Vecernji List», ότι «μία ημέρα η Σερβική Δημοκρατία θα είναι μια ανεξάρτητη χώρα» και ότι , «δεν είναι σημαντικό εάν αυτό θα συμβεί σε πέντε, δέκα ή 15 χρόνια». «Μπορώ να σας εγγυηθώ, ότι μια ανεξάρτητη Σερβική Δημοκρατία θα πέσει στην αγκαλιά μας σαν ένα ώριμο φρούτο μήλο. Η Βοσνία Ερζεγοβίνη είναι δυσλειτουργική , και σε περίπτωση που η Σερβική Δημοκρατία αποχωρήσει σήμερα, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να ζήσουμε μόνοι μας ως ανεξάρτητο κράτος», είπε ο Ντόντικ .

ΣΕΡΑΓΙΕΒΟ. Ο πρόεδρος Ανώτατου Δικαστικού και Εισαγγελικού Συμβουλίου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Μίλαν Τεγκελτία, είπε το Γραφείο του Πειθαρχικού Εισαγγελέα έχει ξεκινήσει την έρευνα παρελθόν των δικαστών και εισαγγελέων στον πόλεμο και ότι η διάρκεια της διαδικασίας θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα με την οποία θα συγκεντρώνονται οι πληροφορίες.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Η Ένωση των Συγγραφέων της Ρωσίας απένειμε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο του Μαυροβουνίου Αμφιλόχιο, το Χρυσό Μετάλλιο Πούσκιν.

ΣΟΦΙΑ. Η βουλγαρική αστυνομία ανακάλυψε αρκετές δεκάδες μετανάστες από τη Συρία σε ένα φορτηγό τρένο στο σιδηροδρομικό σταθμό της Σόφιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου