Νοεμβρίου 22, 2017

Σερβία:Ο Βούλιν ζήτησε εκλογές

Μετά την επίθεση του κ. Ομπράντοβιτς των «Ντβέρι» στον κυβερνητικό  Αλεξάνατρ  Μαρτίνοβιτς ο υπουργός  Άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν της Σοσιαλιστικής Συνιστώσας δήλωσε ότι  «η περαιτέρω πολιτική αμηχανία και η μετατροπή του Κοινοβουλίου  σε χώρο βίας και  συγκρούσεων μπορεί να σταματήσει μόνο τους πολίτες της Σερβίας», και κάλεσε τον Πρόεδρο Βούτσιτς να προγραμματίσει πρόωρες  βουλευτικές εκλογές.

Η Γουινέα-Μπισάου χθες προέβη σε ανάκληση της «Νότας» που ειχε στείλει με φάξ το 2011 ο αποθανών τότε Πρόεδρος της χώρας και το οποίο Φαξ αγνοούσε ο νυν πρόεδρος ο οποίος πριν από τέσσερις ημέρες δήλωσε στο Βελιγράδι, ότι η χώρα δεν έχει αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο. Η πρώτη χώρα που αποσύρε  την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου ως ανεξάρτητης χώρας ήταν το Σουρινάμ.  

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο του  Συμβούλιου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκα, δήλωσε ότι η Σερβία είναι σταθερά προσηλωμένη στην περαιτέρω ανάπτυξη των πολιτικών σχέσεων με τη Ρωσία με βάση τη στρατηγική εταιρική τους σχέση και την  ετοιμότητα των δύο χωρών να εμβαθύνουν τις σχέσεις σε όλους τους τομείς. Ο επικεφαλής  του Συμβούλιου  Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κονσταντίν  Κοσάτσωφ που συνοδεύει την κ. Ματβιένκα Kosachov, δήλωσε ότι η Σερβία θα πρέπει να αποφασίσει για το αν θα εμπιστεύεται  ΝΑΤΟ ή όχι, τονίζοντας ότι η Ρωσία αποφάσισε πριν από πολύ καιρό να μην εμπιστεύεται  την Ατλαντική  Συμμαχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου