Νοεμβρίου 07, 2017

Μαυροβούνιο : Μαζί απέναντι στη Ρωσία

Η Αναπληρωτής Υφυπουργός ‘Αμυνας των ΗΠΑ Λώρα Κούπερ δήλωσε ότι το Μαυροβούνιο θα πρέπει να αναμένει συνεχή υποστήριξη από την παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή, που «δεν είναι πλέον απλά υποστήριξη αλλά μια εταιρική σχέση», δεδομένου ότι «το Μαυροβούνιο τώρα είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ».
«Το γεγονός ότι ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πένες έχει πρόσφατα επισκεφτεί το Μαυροβούνιο στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για την υποστήριξη των ΗΠΑ την περιοχή και την αλληλεγγύη της με το Μαυροβούνιο ως ένα σύμμαχο του ΝΑΤΟ», ειπε η κ. υφυπουργός σε συνεντευξη για την «Πόμπιεντα».
Σχολιάζοντας την ανάμειξη της Μόσχας στις εκλογές τόσο στις ΗΠΑ όσο και του Μαυροβουνίου, η Κούπερ είπε ότι η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ εδωσε στη δημοσιότητα μια σαφή έκθεση, «η οποία προσδιόρισε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και ανάμιξη στις εκλογές στην Αμερική».
«Είναι κάτι που επανειλημμένα έχουμε δει σε όλη την Ευρώπη μέ εικασίες των μέσων ενημέρωσης, ψεύτικες ειδήσεις και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο,», είπε, προσθέτοντας ότι το θετικό είναι ότι έγινε αντιληπτή η απειλή και γίνονται προσπάθειες για την καταπολέμησή της. Η Λώρα είπε ωστόσο, ότι υπάρχει γενικότερο ζήτημα. «Δεν είναι μόνο το θέμα του Μαυροβουνίου.
Είναι ένα θέμα της αντίληψης της Ρωσίας για το ρόλο της στη Δύση και τα πράγματα που επιλέγει να κάνει όταν πρόκειται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των δημοκρατικών χωρών. Η Συμμαχία του ΝΑΤΟ επέλεξε μια ισχυρή απάντηση προκειμένου να αποτρέψει αυτές τις απειλές και να αμυνθούμε από την ανάμιξη της Ρωσίας και της επιθετικότητας της », είπε η Κούπερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου