Νοεμβρίου 23, 2017

Ο Ράτκο Μλάντιτς είναι ένας ήρωας που εμπόδισε την γενοκτονία εις βάρος των Σέρβων

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Πρόεδρος Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι ο Στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς είναι ένας ήρωας και πατριώτης ο οποίος οργάνωσε και καθοδήγησε το στρατό της Σερβικής Δημοκρατίας (VRS), και εμπόδισε την γενοκτονία εις βάρος του Sερβικού λαού στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και την Κροατία.
«Η πρωτοβάθμιο ετυμηγορία για το στρατηγό Μλάντιτς από το ICTY δεν αποτελέι έκπληξη επειδή είχε καταδικάστεί εκ των προτέρων. Τον πήγαν στη Χάγη για να του διαβάσουν την απόφαση. σε αυτόν. Δεν πρόκειται ετυμηγορία αλλά για; χαστούκι στο πρόσωπο, της Σερβικής Δημοκρατίας , το σερβικό λαό και το Στρατού της Σερβικής Δημοκρατίας» είπε ο Ντόντικ, που τόνισε πως «θα πρέπει να θυμόμαστε το ICTY ως ένα μέρος που δεν συνέβαλε στη συμφιλίωση, αλλά στο αντίθετο. Συνέβαλε στην διαιρέσεις.
Ο Ντόντικ είπε ακόμα  ότι οι άνθρωποι θεωρούν τον Μλάντιτς ως ήρωα  και ότι το ICTY απονείμει επιλεκτικά «Δικαιοσύνη».

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΆΙΡΕΣ .Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε στόχος της απόφασης του Δικαστηρίου της Χάγης κατά του Στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς δεν ήταν να συμβάλλει στη συμφιλίωση, αλλά να αποδείξει ότι οι Σέρβοι μόνο ήταν ένοχοι για τους εμφυλίους πολέμους στην περιοχή της ΟΔΓ .

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο μουσουλμάνος υπουργός του Βούτσιτς από το Σάντζακ Ρασίμ Λιάιτς, δήλωσε ότι η απόφαση του ICTY κατά του Ράτκο Μλάντιτς πιθανότατα θα αυξήσει τις εθνοτικές εντάσεις στην περιοχή, και ό, τι πρέπει να γίνει το παν για να αποφευχθεί ένα νέο κύμα εθνοτικής μισαλλοδοξίας.

ΜΟΣΧΑ . Η απόφαση κατά του Στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα ως μέσο πίεσης για την ηγεσία του Βελιγραδίου, και πάνω από όλα στη Μπάνια Λούκα έτσι ώστε η Σερβική Δημοκρατία να πάψει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της που εγγυάται η συμφωνία του Ντέιτον , δήλωσε το Ινστιτούτο Σλαβικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Ο Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, είπε ότι κανείς δεν πρέπει να λέει ότι ο Ράτκο Μλάντιτς είναι ήρωας.Το κόμμα βασανιστικό Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης (SDA) ανακοίνωσε ότι το Δικαστήριο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης πρέπει να συνεχίσει το έργο του Δικαστηρίου της Χάγης, έτσι ώστε όποιος διέπραξε ένα έγκλημα πολέμου να προσαχθεί στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου