Νοεμβρίου 13, 2017

Σερβία:Εκλογές για απάντηση στις αμερικανικές πιέσεις

Με μια συνέντευξη σε «δραματικό» τόνο ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε χθες ότι «δεν θα επιτρέψει σε άλλους να αποφασίζουν για την κυβέρνηση και την πολιτική της Σερβίας», και τόνισε ότι , «οι Σέρβοι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ατμόσφαιρα στην εξωτερική και την εσωτερικής πολιτικής, δεν είναι εύκολη, διότι οι μεγάλες δυνάμεις προωθούν τα συμφέροντά τους».
Ο κ. Βούτσιτς είπε ότι, «το πιο σημαντικό πράγμα για τους ανθρώπους μας και το κράτος μας είναι η διατήρηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας», και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση ότι είναι έτοιμη «να ξεπουλήσει τα πάντα» για να έρθει στην εξουσία , «όπως έγινε με τους γείτονες». 
Απαντώντας στην ερώτηση για το τι θα συνέβαινε αν η Σερβία υπέκυπτε στις απαιτήσεις των παγκόσμιων δυνάμεων, ο πρόεδρος της Σερβίας κάλεσε τον δημοσιογράφο να κοιτάξει στην ανώνυμη, «γειτονική χώρα».
Ο κ. Βούτσιτς απάντησε σε ερωτήσεις και για τον Δήμο Βελιγραδίου τον οποίο η αντιπολίτευση προσπαθεί να αξιοποιήσει ως εφαλτήριο για την ανατροπή του κυβερνώντος Συνασπισμού υπό την ηγεσία του Βούτσιτς, και είπε ότι το Προοδευτικό Κόμμα , μπορεί να κερδίσει το Δήμο και ότι η τελική απόφαση για το αν θα γίνουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, μαζί με τις εκλογές στο Βελιγράδι, θα ανακοινωθεί το επόμενο Σάββατο 18 Νοεμβρίου.
Οι υποστηριζόμενες, «από τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό παράγοντα» εφημερίδες, ασχολήθηκαν το Παρασκευοσαββατοκύριακο με «αναλύσεις» και «γκάλλοπ» για την επιρροή του «ρωσικού παράγοντα» και κατέληγαν στο ότι ο πλέον ρωσόφιλος στο υπουργικό συμβούλιο , εκτός του (φοροφυγά» Νέναντ Πόποβιτς που τον ανέλαβαν τα «Παραδείσια έγγραφα», είναι ο υπουργός άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν που είναι «ευρω-σκεπτικιστής», και «ΝΑΤΟ-φοβικός».
Βέβαια ο υπουργός που ηγείται της ρωσόφιλης πτέρυγας είναι ο υπουργός εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς, τον οποίο όμως έχει αναλάβει η «εσωκομματική αντιπολίτευση».

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Σέρβος Υπουργός Πολιτισμού Βλάνταν Βουκοσάβλιεβιτς δήλωσε ότι ορισμένα άτομα στη Σερβία φαίνεται να θέλουν ο σερβικός πολιτισμός να «χάσει το όνομα και το επώνυμο του» στο μέλλον.

ΒΊΣΕΓΚΡΑΝΤ . Η Ορθόδοξη πίστη, η σερβική γλώσσα, η οικογένεια, η παράδοση ο σερβικός πολιτισμός και όλα τα πράγματα που αποτελούν τα θεμέλια του σερβικού λαού δέχονται επίθεση, δήλωσε ο Επίσκοπος Ζβορνίκ και Τούζλας Φώτιος.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο επικεφαλής της Ένωσης Σέρβων από την τέως Γιουγκοσλαβία κατήγγειλε την απόφαση των μουσουλμανικών δημοτικών αρχών τοπικών αρχών του Σεράγεβο για εκταφή των νεκρών Σέρβων επειδή είναι απλήρωτα τα τέλη καθαριότητας των τάφων είναι σκανδαλώδης και αποτελεί προσβολή νεκρού.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης να απορρίψει την πρόταση για την αναβολή της ακροαματικής συνεδρίασης λόγω της υγείας του Στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς είναι κατάφορη καταπάτηση του ανθρώπινου δικαιώματός του σε ιατρική θεραπεία δήλωσε ο γιος του στρατηγού Ντάρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου