Νοεμβρίου 20, 2017

Ειδήσεις επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι τις μετά τελευταίες εξελίξεις στην Καταλονία ολοένα και περισσότερες χώρες μελετούν ξανά όλες τις συνέπειες από τη μονομερή διακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Το Προεδρείο της Συμμαχίας των Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατικών αποφάσισε ότι η οικονομική πολιτική του 2018 πρέπει να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και ότι ο επόμενος προϋπολογισμός πρέπει να είναι ισοσκελισμένος και σταθεροποιητικός .

ΜΟΝΤΡΙΤΣΑ. Ο επίσκοπος Ζβορνίκ και Τουζλας Φώτιος δήλωσε ότι κατά τις προσεχείς διαπραγματεύσεις με την ηγεσία του καντονίου της Τούζλας , ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί για την ανάκτηση της εθνικοποιημένης από τους Κομμουνσιτες περιουσίας της Σερβικής Ορθόδοξου Εκκλησίας.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Το ΔΝΤ με ανακοίνωσή του μετά την όγδοη και τελική αξιολόγηση του σερβικού προγράμματος χαιρέτησε τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής των τελευταίων τριών χρόνων. Κάτω από το άγρυπνο μάτι του ΔΝΤ, τα τελευταία τρία χρόνια, η Σερβία μείωσε το δημοσιονομικό έλλειμμα, που ήταν στο 6,6% του ΑΕΠ το 2014, σχεδόν στο μηδέν και το δημόσιο χρέος, που ήταν κοντά στο 75% του ΑΕΠ στο 65,4%.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Εν όψη της απαγγελίας της απόφασης για το στρατηγό Μλάντιτς που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 10:00 στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι δεν έχει σημασία τι θα αποφασίσει το Δικαστήριο της Χάγης , γιατί ο Στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που υπερασπίστηκε την ελευθερία των Σέρβων. Στην απαγγελία της απόφασης εκ μέρους της Σέρβικης Δημοκρατίας θα παραστεί ο επικεφαλής του Κέντρου για την έρευνα των εγκλημάτων πολέμου Μίλοραντ Κόιτς.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η Τρίτη, 21 Νοεμβρίου είναι μη εργάσιμη ημέρα στη Σερβική Δημοκρατίας καθώς γιορτάζεται η ημέρα της υπογραφής συμφωνίας-πλαίσιο για ειρήνη στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη,στο Ντέιτον του Οχάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου