Νοεμβρίου 20, 2017

Βοσνία και Ερζεγοβίνη: Ο Ιζετμπέκοβιτς κατάφερε να συνεννοηθούν οι Σέρβοι


Μετά τη  σημερινή συνάντηση των σερβικών κομμάτων με πρόσκληση του Πρόεδρου της Εθνοσυνέλευσης της Σερβικής Δημοκρατίας Νεντέλικο Τσουμπρίλοβις  οι ηγέτες της αντιπολίτευσης είπαν ότι αναμένουν μια συμφωνία με τον κυβερνώντα συνασπισμό για την αποκατάσταση  κανονικής επικοινωνίας και τον τερματισμό  της «ρητορικής μίσους».
Ο ηγέτης των Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών Μίλοραντ Ντόντικ, δήλωσε θα ήταν μεγάλο  κατόρθωμα εάν τα κυβερνώντα κόμματα και η αντιπολίτευση , «θα μπορούσαν να έχουν μια κοινή προσέγγιση για τη διατήρηση αρχικής συμφωνίας του Ντέιτον και  την αποκατάσταση  των εξουσιών των θεσμικών οργάνων της οντότητας, που της αφαίρεσαν οι Ύπατοι εκπρόσωποι».

Ο κ. Τσουμπρίλοβις είπε ότι συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί  μια ομάδα εργασίας από εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων του κυβερνώντος Συνασπισμού  και των αντιπολιτευόμενων που τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να καταλήξει σε μια φόρμουλα συνεργασίας   σχετικά με την επίλυση των σημερινών προβλημάτων και τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στην Σερβική Δημοκρατία.

Ο κ. Τσουμπρίλοβις, είπε  ακόμα ότι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν ότι οι πολεμοχαρείς δηλώσεις του κ. ήταν «μήνυμα προς τους ψηφοφόρους του».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου