Νοεμβρίου 14, 2017

Επί τροχάδην

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Το Γραφείο του Κρατικού Εισαγγελέα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση του επιχειρηματία Σλόμπονταν Πάβλοβιτς που αφορά σε νομιμοποίηση παράνομων εσόδων κατάχρηση εξουσίας, το Δικαστήριο έχει εκδώσει διαταγή παρακολούθησης και καταγραφής των τηλεπικοινωνιών ορισμένων προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του Πρόεδρου της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο πρόεδρος Ανώτατου Δικαστικού και Εισαγγελικού Συμβουλίου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Μίλαν Τεγκελτία, είπε το Γραφείο του Πειθαρχικού Εισαγγελέα έχει ξεκινήσει την έρευνα παρελθόν των δικαστών και εισαγγελέων στον πόλεμο και ότι η διάρκεια της διαδικασίας θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα με την οποία θα συγκεντρώνονται οι πληροφορίες.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Το μέλος της τρισυπόστατης Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Μλάντεν Ιβάνιτς, δήλωσε ότι η Βοσνία και Ερζεγοβίνη δεν θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Ο επικεφαλής της ΚΟ του SNSD στην Εθνοσυνέλευση της Σερβικης Δημοκρατίας είπε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα κάνει το παν ώστε να εγκριθεί νόμος «για την αποσυμφόρηση των φυλακών», που θα επιτρέπει σε πρόσωπα που εξέτισαν τα δύο τρίτα της ποινής τους στη φυλακή να αποφυλακίζονται.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και προβλέψεις του Υπουργείου των Οικονομικών, και το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Σερβικής Δημοκρατίας θα ανέλθει σε 10.57 δισεκατομμύρια BAM το 2018, το 2019 σε 11.09 δισεκατομμύρια και σε 11.66 δισεκατομμύρια το 2020.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ολοκληρώθηκε η καταβολή συντάξεων με την αναδρομική από τον Οκτωβρίου αύξηση κατά 3%.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο νέος συνδιευθυντής του σερβικού-ρωσικού ανθρωπιστικού κέντρου στη Νις, Βίκτορ Γκουλιεβιτς, ανακοίνωσε ότι το Κέντρο, σύντομα θα είναι εξοπλισμένο με νέο εξοπλισμό, και αίθουσες διδασκαλίας και κατάρτισης.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο επικεφαλής ιατρός των φυλακών του δικαστηρίου της Χάγης Πάουλους Φάλκε απαγόρευσε τις επισκέψεις των γιατρών του Στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς μέχρι την απαγγελία της απόφασης του δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου