Νοεμβρίου 03, 2017

Ειδήσεις επί τροχάδην

ΣΚΟΠΙΑ. Η Κρατική Εκλογική Επιτροπή Μακεδονική απέρριψε όλες τις ενστάσεις για τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις 29 Οκτωβρίου.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ . δήλωσε ότι όταν ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης δεν αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται στο εσωτερικό της χώρας. Ο κ. Ντόντι τόνισε ότι η Σερβική Δημοκρατία στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης , «αλλά αντιτίθεται στην ένταξη στο ΝΑΤΟ, αφού άλλωστε η ένταξη στο στρατιωτικό συνασπισμό δεν είναι απαίτηση για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η επιβίωση των Σέρβων εξαρτάται από τη διατήρηση της γλώσσας τους και της Κυριλλικής γραφής ως εθνικό σύμβολο, διαπίστωσαν οι συμμετέχοντες σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τη «Σερβική γλώσσα και τη σερβική Γραφή σήμερα».

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Σερβία θέλει να διατηρήσει την πολιτική εξισορρόπησης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, απορρίπτοντας τις απαιτήσεις των ΗΠΑ το Βελιγράδι να επιλέξουν μια πλευρά.

ΓΚΝΙΛΑΝΕ . Οι Αλβανοί φίλαθλοι της ποδοσφαιρικής Ομάδας «Σόκολι» της Γκνιλάνε στο Κόσσοβο πυρπόλησαν μια σημαία της πΓΔΜ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καταδίκες των Αλβανών τρομοκρατών του Κουμάνοβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου