Νοεμβρίου 11, 2017

Αλβανία : Σύλληψη Εφέτη για δωροδοκία


Συνελήφθη  στα Τίρανα με την κατηγορία ότι δωροδοκήθηκε για την αποφυλάκιση  ενός  καταδικασμένου σε 20ετη φυλάκιση για ανθρωποκτονία ο Εφέτης Σκελκίμ Μίρι, 46 ετών και πρώην μέλος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τα Κανάλια, η δολοφονία έγινε  το 1997 στη πόλη Μπουρελ αλλά ο εναγόμενος διέφυγε στις ΗΠΑ, και εκδόθηκε  στην Αλβανία το 2012. Σε πρώτο βαθμό δικάστηκε  το 2016 και του επεβλήθη ποινή φυλάκισης 20 ετών.
Ο Εφέτης Σκελκίμ Μίρι, ανελαβε την υπόθεση στην συνέχεια και δήχθηκε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να  αποφυλακιστεί.

Η αστυνομία που ερεύνησε το σπίτι του Εφέτη παρουσία εισαγγελέων βρήκε και κατέσχεσε  174,810 ευρώ, 10,149,000 λεκ (76.122 ΕΥΡΩ) και 1.000 δολάρια.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο πρώην δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αντρέα Μαϊλίντα, βρέθηκε ένοχος δωροδοκίας και η  σύζυγός του ενεργούσε ως μεσάζων.

Τον Μάιο του 2016, μια πρώην εισαγγελέας, ενώ αυτές τις ήμερες συνεχίζεται στους  Αγίους  Σαράντα,  η δικη του πρωήν Δικαστή Ρασίμ ντόντα.

Στις αρχές Νοεμβρίου, άρχισε τελικά στην Αλβανία,  η πολυαναμενόμενη διαδικασία λεπτομερούς αξιολόγησης  δικαστών και εισαγγελέων και ελέγχου του Πόθεν Εσχες τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου