Νοεμβρίου 07, 2017

Ειδήσεις επί τροχάδην

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Τα «Παραδείσια Έγγραφα» αναφέρουν ότι η αδελφή του Μίλο Τζουκάνοβιτς του πρώην πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου και ηγέτη της παράταξης Μίλο Τζουκάνοβιτς και ο σύντροφός της ίδρυσαν δύο υπεράκτιες εταιρείες στη Μάλτα.


ΤΙΡΑΝΑ. Η αλβανική κυβέρνηση ανακοινώσε  τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας δράσης κατά της εγκληματικότητας στους κόλπους της αστυνομίας, η οποία συνεργαστεί   με αμερικανούς πράκτορες του FBI.

Ο Έντι Ράμα δήλωσε,  ότι αυτό αποτελεί «μέρος της δεύτερης φάσης του πολέμου κατά των ναρκωτικών», μετά από την διαπίστωση ότι η χώρα είχε καθαριστεί από την καλλιέργεια κάνναβης.

Ο Ράμα δήλωσε ότι εκτός από τους πράκτορες του FBI πράκτορες από την  ιταλική και τη γερμανική αστυνομία θα λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις.

ΣΚΟΠΙΑ. Η πΓΔΜ θα έχει το 2018 το μεγαλύτερο προϋπολογισμό της (μικρής) Ιστορίας της. Προβλέπεται σύνολο εσόδων στα 3 δις και 140 εκατομμύρια ευρώ ή 4,7% περισσότερα, από πέρσι.

ΣΚΟΠΙΑ. Το VMRO-DPMNE με σαρκαστική ανακοίνωσε τόνισε ότι ο Ζάεφ κράτησε την υπόσχεση του για την κατάργηση της ετήσιας εισφοράς για την κρατική ραδιοφωνία, , αλλά αύξησε τη τιμής των καυσίμων ντίζελ κάθε μέρα.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η βιομηχανία πετρελαίου της Σερβίας «NIS» ανακοίνωσε ότι τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν σε 20.1 δισ δηνάρια (RSD). Περίπου 169 εκατομμύρια ευρώ .

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. «Η μεταρρυθμιστική ατζέντα είναι σε αδιέξοδο και οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και να εκπληρώσουν αυτό που έχουν υποσχεθεί να κάνουν, ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της ΕΕ».

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η Ρωσία ετοιμάζει πακέτο επενδύσεων στην ρωσική οικονομική ζώνη στη Σερβία που θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ .Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου, η Κεντρική Τράπεζα του Μαυροβουνίου εντόπισε 528 πλαστά χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 41, 540, ευρώ. Τα περισσότερα ήταν των 20 και των 50ευρώ.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Το μέλος της Προεδρίας της Βοσνάις και Ερζεγοβίνης Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς συναντήθηκε με τον εισαγγελέα ICTY Σερζ Μπράμερζ.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Εχοντας δει την έκταση της καταστροφής της Θεολογικής Σχολής στο Σεράγεβο ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος είπε ότι προφανώς ήταν μια πράξη «προγραμματισμένη και συστηματική με στόχο την εξάλειψη των Σέρβων από τη λεκάνη του Σεράγεβο» .

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τα πρόσωπα τα οποία κατέστρεψαν έξι τάφους και έναν ξύλινο σταυρ στο Ορθόδοξο κοιμητήριο στο Σεράγεβο ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στο καντόνι του Σαράγεβου. Ο ηγέτης του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος, (SDS/) Βούκοτα Γκοβεντάριτσα καταδίκασε τις επιθέσεις «στην ιδιοκτησία και τα ιερά αντικείμενα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» και τις πιο πρόσφατες πράξεις βανδαλισμού στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Σεράγεβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου