Οκτωβρίου 25, 2017

Μαυροβούνιο: Αναβλήθηκε η κατάθεση του βασικού ψευδομάρτυρα στην υπόθεση «πραξικόπημα»

Ο βασικός ψευδομάρτυρας στη δίκη για το σχεδιαζόμενο από τους Ρώσους πραξικόπημα την ημέρα των εκλογών, Σάσα η Αλεξάνταρ Σίντελιτς επρόκειτο να καταθέσει σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου στην Ποντγκόριτσα κάνοντας την πρώτη του δημόσια εμφάνιση από την έναρξη της υποθέσης, διότι κρατείται από τον περασμένο Νοέμβριο σε μυστική τοποθεσία κάτω από αστυνομική προστασία. Η Κρατική τηλεόραση είχε στήσει «πεντακάμερο» και η κατάθεση του ψευδομάρτυρα θα «έπαιζε» σε Εθνικό Δίκτυο.
Σύμφωνα με την Εισαγγελία ο Σίντελιτς ήταν το μόνο πρόσωπο που είχε άμεση επαφή και επικοινωνία με δύο Ρώσους φαντομάδες τον Εντουαρντ Σισμακόφ και τον Βλάντιμιρ Ποπόφ, οι οποίοι σαν πράκτορες της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών ήσαν οι εγκέφαλοι πίσω από το υποτιθέμενο πραξικόπημα. Κατά την έναρξη της διαδικασίας και πριν κληθεί ο μάρτυρας Σίντελιτς οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να διαγραφεί από την δικογραφία η κατάθεση του ως ψευδής και πλαστή και ζήτησαν ψυχιατρική αξιολόγηση του μάρτυρα.
Ο Πρόεδρος Σουζάνα Μουγκόσα επιφυλάχθηκε και διέταξε να φέρουν το μάρτυρα στην αίθουσα οπότε ο δικηγόρος των Αντρίγια Μάντιτς και Νικόλα Μπουλάτοβιτς ζήτησε την εξαίρεση της Προέδρου. Ως εκ τούτου η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο. 
Στη σημερινή συνεδρίαση παρέστη και ο κατηγορούμενος Σερβος στρατηγός Μπράτισλαβ Ντίκιτς ο οποίος ανέρρωσε από το έμφραγμα που υπέστη απολογούμενος εντός του δικαστηρίου.
Στη Βουλή, ο Αντρίγια Μάντιτς εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Μετώπου ζήτησε από τον Μάρκοβιτς να σταματήσει τις πιέσεις και τις διώξεις προς το ισχυρότερο κόμμα της αντιπολίτευσης και τον κάλεσε να απελευθερώσει αμέσως τα αθώα προφυλακισμένα μέλη του Δημοκρατικού Μετώπου και να δώσει εντολή στην αστυνομία και τη εισαγγελία να σταματήσουν όλες οι δικαστικές διαδικασίες που διεξάγονται κατά πολιτικών του Δημοκρατικού Μετώπου και μελών των οικογενειών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου