Οκτωβρίου 18, 2017

Το βουλγαρικό Συμβούλιο Ασφαλείας δεν συμφώνησε για το ρόλο, και την αποστολή της μελλοντικής αρχής κατά της διαφθοράς

ΣΟΦΙΑ. Ολοκληρώθηκε χθες η πολύωρη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ, για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ράντεφ, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν σε ότι αφορά στις βασικές κατευθύνσεις , και διαπίστωσαν με εθνική ομοφωνία ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς, σε υψηλό επίπεδο, δεν είναι αρκετά αποδοτική, λόγω ατελειών στη νομοθεσία, το θεσμικό πλαίσιο και την έλλειψη μιας Αρχής , με σαφείς δικαιοδοσίες και προσωπικό .
Σχετικά με το ρόλο και τις λειτουργίες του νέου Σώματος καταπολέμησης της διαφθοράς υπήρξε διαφωνία, σε ότι αφορά στο ποιός θα το ελέγχει, και ποιός θα διορίζει τον επικεφαλής του.
Αυτά τα ζητήματα θα τα λύσει η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου.
Η Συμβουλευτική Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας αποφάσισε ακόμα ότι χρειάζεται η κατάρτιση ενός νέου Νόμου, ο οποίος θα ρυθμίζει τόσο την πρόληψη όσο και την έγκαιρη διερεύνηση των περιπτώσεων διαφθοράς σε υψηλό επίπεδο.
Στο πλαίσιο της πάταξης της διαφθοράς συνελήφθη ο Ηλία Στοίλοφ , αδελφός του σοσιαλιστή βουλευτή Γκεόργκι Στοίλοφ , που κατηγορείται μαζί με άλλους επτά για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα στην πόλη Ρούσε που εμπλέκεται σε εκβιασμούς. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο γιος του προϊστάμενου της τοπικής Τροχαίας. Στη Σόφια συνελήφθησαν από τους «αδιάφθορους», δύο αστυνομικοί που πουλούσαν σε εμπόρους κατασχεμένα ναρκωτικά για τουλάχιστον έξι μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου