Οκτωβρίου 17, 2017

Χασίμ Θάτσι: Η ΕΕ κάνει διακρίσεις απέναντι στο Κοσσυφοπέδιο

Σε συνέντευξή του στην «Ντώυτσε Βέλλε», ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριφέρεται με «επαίσχυντο τρόπο και εφαρμόζει διακρίσεις» απέναντι στο Κοσσυφοπέδιο.
Ο Θάτσι είπε ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να αντιμετωπίζεται ισότιμα με τις άλλες χώρες της περιοχής και να μην εφαρμόζονται δύο μέτρα και σταθμά. Σε ερώτηση τι περιμένει από την τελευταία φάση του διαλόγου με τη Σερβία, δεδομένης της συμπεριφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Χασίμ Θάτσι τόνισε ότι στόχος είναι η εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σερβία και τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής και η ευρώ-ατλαντική κατεύθυνση της Πρίστινα. Για τον λόγο αυτό το Κοσσυφοπέδιο δεν θα επιτρέψει να προχωρά η Σερβία κι αυτό να παραμένει στάσιμο.
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ασσοσιετεντ Πρεςς», ότι, ενόσω η εξεύρεση λύσης για το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί ένα από τα εμπόδια στην πορεία της Σερβίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Βελιγράδι και η Πρίστινα χρειάζονται μια μακροπρόθεσμη συμφωνία ειρήνης για τα επόμενα 200 χρόνια. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Σερβίας, για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς και τα δυο κράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου