Οκτωβρίου 18, 2017

Ρουμανία: Ο Γιοχάνις διόρισε τους νέους Υπουργούς

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις υπέγραψε χθες τα διατάγματα για την αποδοχή της παραίτησης των τριών υπουργών που απέπεμψε ο κ. Τουντόζε κσι τον διορισμό των νέων Υπουργών.
Οι τρεις νέοι υπουργοί, ο Πωλ Στανέσκου ως αντιπρόεδρος και υπουργός περιφερειακής ανάπτυξης, ο Φέλιξ Στρόε ως Υπουργός Μεταφορών και ο Μάριους Νίκα για τα ευρωπαϊκά κονδύλια, ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου Κλάουες Γιοχάνις το Προεδρικό Μέγαρο Κοτροτσένι χθες στις 19:30.
Στην τελετή παρέστη ο Πρωθυπουργός Μιχάι Τουντόσε.
Ο πρόεδρος της Γερουσίας Καλίν Ποπέσκου Ταριτσεάνου καιο πρόεδρος της Βουλής Λίβιου Ντραγκνέα όπως έχουν ανακοινώσει παρακολούθησαν την τελετή ορκωμοσίας λόγω της διαφωνίας του με τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος.
Παράλληλα οι Βουλευτές με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψαν χθες το αίτημα της εισαγγελίας διαφθοράς για άρση της ασυλίας της τέως υπουργού Ροβάνα Πλάμπ με 183 ψήφους υπέρ της απόρριψης , και 99 υπέρ της άρσης. Το σκεπτικό της απόρριψης ήταν η υπεράσπιση της διάκριση των εξουσιών.
Η πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Ταμείων στην Ολομέλεια της Βουλής ότι η ποινική δίωξη εναντίον της είναι αποτέλεσμα κατάχρησης εξουσίας από την Εισαγγελέα Διαφθοράς ,την οποία οι πολιτικοί εχθροί του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος χρησιμοποιούν εργαλείο για να το χτυπήσουν.
«Πίσω από τη δίωξη βρίσκονται εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν και δεν σέβονται την πραγματική δημοκρατία και δεν αποδέχονται ότι η εξουσία πηγάζει από την ψήφο των πολιτών», είπε η κ. Πλαμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου