Οκτωβρίου 20, 2017

πΓΔΜ-BJRM : Το μοντέλο του «Περικλή»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κουρίρ» για τις ενστάσεις που κατέθεσε στην Κρατική Εφορευτική Επιτροπή το VMRO-DPMNE, υπήρξε όργιο νοθείας.
Στο Σκόπια και τα Μπίτολα, βρέθηκαν στο πρακτικό της ψηφοφορίας να έχουν ψηφίσει άνθρωποι που δεν βρίσκονται στους επίσημους εκλογικούς καταλόγους. Στο Πρίλεπ, κάτοικοι που πήγαν να ψηφίσουν έμαθαν ότι ειχαν ήδη ψήφισει, και τους έδειξαν και τα αποδεικτικά στοιχεία ότι κάποιος εαυτός τους είχε ήδη ψηφίσει.
Στις Κάλπες 1310 και 1262 από την Αχρίδα βρέθηκαν ψηφοδέλτια των υποψηφίων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος από το Βόντβο που καταμετρήθηκαν ως «έγκυρα» ενώ στην κάλπη 1718 της Στρούμιτσας,
βρέθηκαν ψηφοδέλτια των υποψηφίων της Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης από το Βέλες. Όπως γράφει η Κουρίρ τα ιδια ψηφοδέλτια ταξίδευαν από τη μία κάλπη στην άλλη και μετρήθηκαν δυο και τρεις φορές. 
Η Κρατική Εκλογική Επιτροπή που ελέγχεται από τους Σοσιαλδημοκράτες είναι ο κυρίως ένοχος για την εκτεταμένη νοθεία όπως γράφει η «Κουρίρ» που τονίζει ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής είχε χθες μακρά μυστική συνάντηση με τον Πρέσβη των Τζες Μπέιλι και ότι μετά απέρριψε το αίτημα για ζωντανή αναμετάδοση της συνεδρίασης που θα συζητήσει τις ενστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου