Οκτωβρίου 13, 2017

πΓΔΜ- BJRM: Ήγγικεν η ώρα της Κάλπης

Ο Αλβανός αναπληρωτής πρωθυπουργός, και υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Μπουγιάρ Οσμάνι δήλωσε ότι οι δημοτικές εκλογές της Κυριακής είναι «η πρώτη δοκιμασία για τη νέα κυβέρνηση στην πορεία της προς την ευρωπαϊκή ένταξη» , και ότι, «η Δημοκρατία της Μακεδονίας βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας σοβαρής πολιτικής κρίσης».
Ο πρώτος γύρος των εκλογών θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου και ο δεύτερος την 29η Οκτωβρίου.
Ο υποψήφιος του Ζάεφ στα Σκόπια, κ. Σιγκέλοφ, χθες, υποσχέθηκε πιο συχνά λεωφορεία και τρόλεϊ και πιο καθαρή ατμόσφαιρα. Ο Γκρουέφσκι μίλησε στο δημοτικό διαμέρισμα του Αεροδρομίου στα Σκόπια, ο Αχμέτι που μίλησε στο Τέτοβο, είπε ότι οι εκλογές θα πρέπει να είναι «αξιόπιστες», και ο υποψήφιος του VMRO-DPMNE στο Μπουτέλ Ντάρκο Κοστόφσκι κατέκτησε το δελτίο ειδήσεων υποσχόμενος σπίτια στους νεόνυμφους.

Η θεωρία του Ντόμινο

Ο ηγέτης της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση (DUI) στην πΓΔΜ, Αλί Αχμέτι, είπε στην «Kosovapress», ότι δηλώσεις από ορισμένους πολιτικούς στη Σερβία για επανασχεδιασμό των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου, είναι επικίνδυνες και θα προκαλέσουν το «φαινόμενο του ντόμινο στα δυτικά Βαλκάνια.
Ο Αχμέτι είπε ότι τα θέματα αυτά δεν πρέπει να εξεταστούν εν θερμώ και ότι εάν τα σύνορα αρχίσουν να αλλάζουν, τότε θα αλλάξουν για τις άλλες χώρες.
Ο Αχμέτι, είπε ακόμα ότι τη Ρωσία δεν θέλει δυτικά Βαλκάνια να είναι μέρος της ΕΕ, και ακόμη λιγότερο του ΝΑΤΟ, και ότι «η μόνη ενοποίηση των Αλβανών που μπορεί να συμβεί είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που καταργεί τα σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου