Σεπτεμβρίου 06, 2017

Κοσσυφοπέδιο και Μετόχι: Ο Μουσταφά βλέπει νέες εκλογές σύντομα

Οι «Ουτσεκάδες» τα έδωσαν όλα στον Μπεντζέτ Πατσόλι για τη Συμφωνία συνασπισμού με τους 4 βουλευτές του AKR .Θα αναλάβει τα Υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, το Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, το Γεωργίας και το Ανάπτυξης.
Η εφημερίδα «Κόχα», (Koha Ditore) γράφει επίσης ότι οι κκ Χαραντινάι και Βέσελι υποσχέθηκαν στον κ. Πατσόλι πως θα τον ψηφίσουν για πρόεδρο στο τέλος το 2021 όταν λήξει η θητεία του Χασίμ Θάτσι.
Το Δημοκρατικό Κόμμα θα έχει 6 υπουργεία στην νέα κυβέρνηση , το ΑΑΚ του κ. Χαραντινάι θα έχει τα χαρτοφυλάκια των Υποδομών, και της Υγείας και την διοίκηση της «KSF», και η «Πρωτοβουλία για το Κοσσυφοπέδιο», ( NISMA), θα έχει τη θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού και τρία χαρτοφυλάκια.
Η εφημερίδα «Ζέρι» δημοσίευσε ένα «σπαρταριστό» κύριο άρθρο με ένα απάνθισμα όσων έλεγε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας κατά «του Συνασπισμού των Ουτσεκάδων» , «που φαίνεται ότι ξεχάστηκαν χθες».
Ο κ. Πατσόλι σε νέες δηλώσεις του είπε ότι έλαβε μια «απόφαση ευθύνης» για να αποφευχθεί η παράταση και εμβάθυνση της κρίσης και τόνισε: «Οι εξέλιξες περί το Κοσσυφοπέδιο απαιτούν υπευθυνότητα και την ανέλαβα».
Ο αρχηγός της Δημοκρατικής Λίγκας του Κοσσυφοπεδίου, (LDK), Ίσα Μουσταφά, είπε ότι , η συμφωνία συνασπισμού μεταξύ της «Νέας Συμμαχίας Κοσσυφοπεδίου», (AKR) και του Συνασπισμού «PAN» , ήταν αποτέλεσμα της «καθημερινής πίεσης» από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες προς τον κ. Πατσόλι και της «πολύ γενναιόδωρης προσφοράς» προς το AKR των Χαραντινάι και Βέσελι.
Ο κ. Μουσταφά τόνισε ότι από αυτές τις εξελίξεις «κανείς δεν κέρδισε», ότι «το Κοσσυφοπέδιο και ο λαός βγήκαν χαμένοι», ότι τα πολιτικά προβλήματα θα οξυνθούν περαιτέρω, ότι η νέα "Κοινοπραξία" θα καταρρεύσει σε έξι μήνες»,
και ότι « οι νέες εκλογές είναι αναπόφευκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου