Σεπτεμβρίου 26, 2017

Μπουγιουρουμού: «Δεξιό» Δημοψήφισμα οι δημοτικές, είπε ο Γκρουέφσκι

Αχρίδα. Ο Συνασπισμός του VMRO-DPMNE άρχισε χθες την προεκλογική του εκστρατεία από την Αχρίδα όπου μίλησε ο Νίκολα Γκρουέφσκι, ο οποίος τόνισε ότι οι εκλογές της 15ης Οκτωβρίου θα πρέπει να μετατραπούν σε δημοψήφισμα για τη «Νέα Εποχή» και τη «νέα χρυσή αυγή που έρχεται για τη Μακεδονία», που, «κανείς δεν θα μπορέσει να αρνηθεί», και που υποστηρίζεται από το έθνος και το λαό, που πιά μπορεί να κάνει συγκρίσεις. ανθρώπους που έχουν κάνει συγκρίσεις» , τόνισε ο αρχηγός του VMRO-DPMNE.
Ο Γκρουέφσκι είπε ότι οι κάλπες στήνονται μεν προκείμενου να εκλεγούν δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια, «αλλά οι άνθρωποι θα εκφέρουν τη γνώμη τους για όλα όσα συμβαίνουν στην Μακεδονία.
«Ολόκληρο το έθνος έχει μια μοναδική ευκαιρία στις 15 Οκτωβρίου να εκφραστεί και να εκδηλώσει την οργή του , «για το χάος, την ανομία, την ανικανότητα, τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, τη συμφωνία με τη Βουλγαρία, για τη κατάρρευση της οικονομίας, για την τρόπος που εξέλεξαν τον παράνομο Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, για τους αντισυνταγματικούς νόμους, για τη χειραγώγηση, για τα αφεντικά της κυβέρνησης στο εσωτερικό και το εξωτερικό, και για το πώς προγραμματίζουν να λύσουν τη διαφωνία ονόματος», είπε ο Γκρουέφσκι.

Ο κ. Γκρουέφσκι είπε ότι έχει επισημάνει τις αδυναμίες και τις παραλείψεις, του πρόσφατου παρελθόντος και ότι ξέρει πώς να τις διορθώσει, ότι θα κάνει αλλαγές προσώπων στην ηγεσία, και θα ενισχύσει την ταυτότητα του κόμματος, ως μια συντηρητική παράταξη μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που ανήκει στη Δεξιά.
Ο ηγέτης του VMRO DPMNE και πρώην Πρωθυπουργός Νικόλα Γκρουέφσκι δήλωσε στην «Alsat TV», ότι, «αν το κόμμα του κερδίσει έστω και μόνο μια ψήφο περισσότερη από τη SDSM, αυτό θα νομιμοποιήσει την απαίτηση του για πρόωρες γενικές εκλογές».

Σύμφωνα με την τελευταία αμερικανική δημοσκόπηση έρευνα που έγινε τον Αύγουστο από το «International Republican Institute» και που δημοσιεύθηκε χθες Δευτέρα, το 20% των ερωτηθέντων αρνήθηκε να απαντήσει, το 19% δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν για την SDSM ,το 18 % για το VMRO DPMNE., το 7% το DUI, το 5% τη «Συμμαχίας για τους Αλβανούς», το 4% τη «Μπέσα» , ενώ το 7% είπαν ότι θα υποστηρίξουν ανεξάρτητους υποψηφίους. Δημοσκόπηση από το Telma TV του Σόρος και του USAID νωρίτερα αυτό το μήνα, έδωσε 24,3% στην SDSM και 20,9 % στο VMRO- DPMNE.
Το κόμμα του Γκρουέφσκι σήμερα ελέγχει 56 δήμους , η SDSM 4, και οι Αλβανοί 21.
Η πρώτη ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας είχε και επιθέσεις εναντίον των πολιτικών Γραφείων . Το VMRO-DPMNE κατήγγειλε ότι άγνωστοι δράστες τις πρωινές ώρες έσπασαν τα τζάμια της έδρας του Κόμματος στο Δήμο «Κίσελα Βόντα», (Ξινό νερό). Χθες το βράδυ, στα κεντρικά γραφεία του SDSM στη γειτονιά του Αεροδρομίου άγνωστοι πέταξαν κόπρανα.
Στα Σκόπια σήμερα συνεχίστηκε η δίκη για την καταστροφή του εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Δικαστής στη δίκη αυτή είναι η Λίντια Πετρόφσκα.
Ο κύριος κατηγορούμενος Γκόραν Γκρουγιόφσκι πρώην επικεφαλής της πέμπτης διεύθυνσης φυγοδικεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου