Σεπτεμβρίου 22, 2017

Βουλγαρία: Ο αμερικανικός παράγων ανέτρεψε τις αποφάσεις για τα αεροπλάνα

Ο «πατριώτης» Υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής περί της επανεκκίνησης της διαδικασίας, για την αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών ,είπε ότι κατά τη γνώμη του, «τα μαχητικά που θα προμηθευτεί η Βουλγαρία θα πρέπει να είναι καινούργια και όχι μεταχειρισμένα».

Η επιτροπή «μισάνοιξε» το παράθυρο για τα μεταχειρισμένα αμερικανικά F-16 από την Πορτογαλία, ζητώντας νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με τους τρείς τελικούς προμηθευτές. Ο κ Καρακατσάνοφ δήλωσε και ότι, «μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα είναι σαφείς οι οικονομικές παράμετροι για την επισκευή και των δεκαπέντε MіG 29 από την ρωσική εταιρεία που τα κατασκευάζει». Ωστόσο η έκθεση κοινοβουλευτικής επιτροπής συνιστά να ληφθεί υπόψη η πρόταση των ΗΠΑ για πώληση καινούργιων αεροσκαφών που είχε γίνει από τον Φεβρουάριο.

Ο κ. Καρακατσάνοφ είπε ότι υπάρχει και η επιλογή να ανοίξει «μια εντελώς νέα διαδικασία», στην οποία θα γίνουν δεκτές και προσφορές «από χώρες μη μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», και ότι , «η Βουλγαρία θα μπορούσε να αγοράσει μεταχειρισμένα αεροσκάφη, «που παράγονται από χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», αλλά που, «επί του παρόντος ανήκουν σε τρίτη χώρα». 
Ο «πατριώτης» Υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε πάντως το λαό ότι, «θα κάνει το καλύτερο» , και θα , «παίξει μπάλα σωστά», διότι, «είναι πολλά τα χρήματα».
Η απόφαση προβλέπει 1,5 δις λέβα για οκτώ αεροσκάφη και στη συνέχεια κατ 'ευθείαν ανάθεση στον ίδιο προμηθευτή της προμήθειας άλλων οκτώ.
Ωστόσο δεν εχει γινει καμιά αναφορά αν θα προβλεφθούν χρήματα γα την αγορά των νέων μαχητικων στον προϋπολογισμό του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου