Σεπτεμβρίου 26, 2017

Βουλγαρία: Δημοκοπική Άνοδος του ΓΚΕΡΜΠ

Έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων «ΑΛΦΑ» έδειξε ότι το κόμμα του κ.Μπορίσοφ ΓΚΕΡΜΠ, ένα εξάμηνο μετά τις εκλογές, διατηρεί υψηλά ποσοτά στην κοινή γνώμη και θα ψηφιζόταν από το 25,1%, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα , (BЅP) είναι στο 19,3%.
Οι Ηνωμένοι Πατριώτες πληρώνουν το τίμημα της εξουσίας και η επιρροή τους μειώθηκε στο 5,9%. Η εκλογική υποστήριξη για το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών είναι στο 4,8%.
Η πιο θεαματική αλλαγή καταγράφηκε στην υποστήριξη του κόμματος «Βόλια» του επιχειρηματία από τη Βάρνα κ.Μαρίνσκι που μειώθηκε στο 1,8%.

Ο πατριώτης αναπληρωτής πρωθυπουργός Βαλέρι Συμεώνοφ και συμπρόεδρος του Συνασπισμού «Ηνωμένοι Πατριώτες» δήλωσε ότι το τελευταίο διάστημα δεν γίνεται πολιτικός διάλογος με το κόμμα ΓΚΕΡΜΠ.
Με την δήλωση αυτή δεν συμφώνησε ο υπουργός Αμύνης Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο τρίτος Συνενωμένος Πατριώτης.
Χθες συνεδρίασε μετά από καιρό , το Συμβουλίου του Κυβερνητικού Συνασπισμού, και μετά, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε ότι δεν υπάρχει ένταση στις σχέσεις μεταξύ του κόμματος ΓΚΕΡΜΠ και του Συνασπισμού Ηνωμένοι Πατριώτες.
Στην ερώτηση αν και κατά πόσο υπάρχουν διαφωνίες μέσα στον Συνασπισμό Ηνωμένοι Πατριώτες, ο Μπορίσωφ είπε ότι «δεν ανακατεύεται στις υποθέσεις ξένων οικογενειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου