Σεπτεμβρίου 20, 2017

Βουλγαρία: Σκοτώνονται για τα αεροπλάνα

Ο υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, από την «πατριωτική συνιστώσα» παρενέβη ως πλέον αρμόδιος στην δημόσια αντιπαράθεση πρωθυπουργού και πρόεδρου για τα νεα μαχητικά αεροπλάνα της βουλγαρικής αεροπορίας και δήλωσε ότι «είναι καλύτερα να αναβαθμιστούν τα ρωσικά MіG-29 παρά να αγοραστούν νέα μαχητικά».
Σύμφωνα με τον υπουργό, «η επισκευή θα κοστίσει πολύ λιγότερα χρήματα», και αποκάλυψε ότι , «η πιθανότητα της επισκευής και αναβάθμισης έχει ήδη συζητηθεί με τον ρώσο κατασκευαστή».
Οι δηλώσεις του υπουργού Αμύνης έγιναν μερικές ώρες μετά τη δήλωση του Πτεράρχου και τέως αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας Πτεραρχου Ράντεφ , που στο μεταξύ έγινε Πρόεδρος , ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά για τη δήλωση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ ότι, η αγορά ενός νέου τύπου μαχητικού αεροπλάνου δεν είναι απαραίτητη και ότι το σουηδικό «Grіроn» δεν είναι η καλύτερη επιλογή.
Η επιλογή του «Grіроn» έγινε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση και υποστηρίχθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ. Οι άλλες δύο προσφορές αφορούσαν σε μεταχειρισμένα F-16 από την Πορτογαλία και επίσης σε μεταχειρισμένα «Eurаfіghter» από την Ιταλία.
Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, αναμένεται να γνωμοδοτήσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου