Σεπτεμβρίου 22, 2017

Κοσσυφοπέδιο –Μετόχι: «Ευρω-Φετβάς» κατά των «Ριζοσπαστικών»

Καθώς άρχισε η προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές οι πρεσβείες της Γαλλίας, της Γερμανία, της Ιταλία, του Ηνωμένου Βασίλειου και των ΗΠΑ , που συναποτελούν το άλλοτε «Κουιντέτο», εξέδωσαν «Φετβά» εναντίον της «Αυτοδιάθεσης» αλλά και ορισμένων παραγόντων της «σερβικής Λίστας»,
και κάλεσαν όλους τους υποψηφίους και τα Κόμματα να δεσμευτούν για μια «ελεύθερη και ειρηνική προεκλογική εκστρατεία», με «αμοιβαίο σεβασμό».

Το «Κουιντέτο», έδωσε στους «Ουτσεκάδες» και στους «ριζοσπαστικούς» και άλλους «μετριοπαθείς αλβανούς», δωρεάν μαθήματα «Κράτους Δικαίου», για να συνεχίσουν «στην οδό της Ευρω-ατλαντικής ολοκλήρωσης».

«Οι πολίτες αξίζουν μια ανοικτή και διαφανή εκλογική διαδικασία όπου όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν το δικαίωμα να ακουστούν από τους ψηφοφόρους, και όλοι οι ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις χωρίς οποιαδήποτε πίεση. Επαναλαμβάνουμε ότι η ελευθερία των πολιτικών πεποιθήσεων και η ελευθερία του λόγου είναι εγγυημένα δικαιώματα σε μια δημοκρατική κοινωνία, και καταδικάζουμε έντονα όποιον προσπαθεί να επηρεάσει την εκλογική διαδικασία ή τις επιλογές των ψηφοφόρων μέσω εκφοβισμού, απειλών και πιέσεων. Περιμένουμε από τους ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου, να διαμαρτυρηθούν έντονα εναντίον κάθε είδους τέτοιας συμπεριφοράς, και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της τοπικής αστυνομίας και των εισαγγελέων να διερευνήσουν όλες τις καταγγελίες περί εκφοβισμού, απειλών και εξαναγκασμό και να ασκήσουν ποινικές διώξεις αν το δικαιολογούν τα γεγονότα».

Ενδιαφέρον έχει ότι η διακήρυξη του «Κουιντέτου», δεν αναφέρεται ουδόλως σε άλλα γνωστά παραπτώματα όπως στην εξαγορά ψήφων μέσω υποσχέσεων ή με καταβολή μετρητών, ούτε στην εμφάνιση «διπλοψηφοφόρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου