Σεπτεμβρίου 01, 2017

Για μια Γέφυρα στην Αδριατική

H Βοσνία και Ερζεγοβίνη θα εγείρει νομικές αξιώσεις εφόσον η Κροατία κατασκευάσει τη γέφυρα, για το Ντουμπρόβνικ που θα παρακάμπτει το εδάφος της. Τη σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Πολιτικών Υποθέσεων της Βοσνίας Αντίλ Οσμάνοβιτς, σε επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών και Ναυτιλιακών Υποθέσεων της Κροατίας Όλεγκ Μπούτκοβιτς. Η Βοσνία έχει διέξοδο στην Αδριατική Θάλασσα, πλάτους οκτώ χιλιομέτρων, στην περιοχή της χερσονήσου Πελεσάτς, αλλά το θαλάσσιο τμήμα ανήκει στην Κροατία. Από το έδαφος της Βοσνίας περνάει ο αυτοκινητόδρομος E65, ο οποίος συνδέει το κύριο μέρος της Κροατίας με το νότιο τμήμα της, όπου βρίσκεται  το λιμάνι του  Ντουμπρόβνικ.
Ωστόσο ο Κροάτης Πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Ντένις Ζβίζντιτς δήλωσε ότι οι συνομιλίες σχετικά με τη δημιουργία της γέφυρας «Πέλιεσατς» με την Κροατία , θα συνεχιστούν , και ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστέρηση, η διαδικασία της οριοθέτησης των συνόρων μεταξύ της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και της Κροατίας, ιδίως στη θάλασσα.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Γιόζιπ Γκρούμπεσα, που ει ναι επίσης κροάτης απέστειλε επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον Κροάτη Υπουργό μεταφορών και υποδομών Ολεγκ Μπουτκοβιτς στην οποία τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό εμπόδιο για την κατασκευή της γέφυρας «Πέλιεσατς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου