Αυγούστου 05, 2017

Ο καλός Πελάτης αγοράζει αμερικανικά

Ο Υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας Άντριαν Τουτουιάνου συνυπέγραψε με τον εκπρόσωπο της «Bell» επιστολή προθέσεων προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για την αγορά επιθετικών ελικοπτέρων AH-1 Κόμπρα.
Στο επόμενο διάστημα, το Ρουμανικό Υπουργείο Οικονομίας και η Bell θα συζητήσουν για τη σύσταση μιας κοινής επιχείρησης, καθώς και τη δυνατότητα μεταφοράς τεχνογνωσίας προκειμένου να καταστεί δυνατή η συναρμολόγηση των ελικόπτερων στη Ρουμανία.
Η ρουμανική κυβέρνηση σε δελτίο τύπου ανέφερε ότι «η απόφαση αυτή θα έχει σημαντικές άμεσες επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας», προσφέροντας ταυτόχρονα ασφάλεια στην περιοχή».
Σύμφωνα με το εξοπλιστικό πρόγραμμα που ενέκρινε πρόσφατα το Ανωτάτο Συμβουλίο Εθνικής Αμύνης της Ρουμανίας μέχρι το 2026 θα δαπανηθούν 9,8 δισεκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση της άμυνας, ως μέρος της δέσμευσής της Ρουμανίας στο ΝΑΤΟ να φθάσουν οι αμυντικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ.
Η Ρουμανία, συνεχίζει το πρόγραμμα αντικατάστασης των αεροσκαφών MiG με μαχητικά αεροσκάφη που πληρούν τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Το 2016, παρέλαβε εννέα μεταχειρισμένα F-16 από την Πορτογαλία και το Σεπτέμβριο θα παραλάβει άλλα τρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου