Ιουλίου 06, 2017

Ειδήσεις επί τροχάδην

Μπάνια Λούκα .Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης θα εξετάσει σήμερα τις προσφυγές των βουλευτών της Σερβικής Δημοκρατίας σε σχέση με τη συνταγματικότητα του νόμου για την ανακήρυξη της 1ης του Μάρτη ως Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Β-Ε, καθώς και για τη συνταγματικότητα της διάταξης του νόμου σχετικά με την καθιέρωση της 25ης Νοέμβριου ως Ημέρας Κρατικής Υπόστασης της Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ προέβλεψε χθες ένα «πραγματικό πολιτικό χάος», αν το Συνταγματικό Δικαστήριο απορρίψει τις προσφυγές και δεχθεί τη συνταγματικότητα των αργιών της 1ης Μαρτίου και της 25ης Νοεμβρίου στη Β-Ε. Ο κ. Ντόντικ είπε ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Σερβική Δημοκρατία δεν θα έχει κανένα λόγο να παραμείνει στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. 

Βελιγράδι. Ο Οίκος αξιολόγησης Moody's βαθμολόγησε την οικονομία της Σερβίας ως «Ba3 σταθερή».

Μπάνια Λούκα . Ο Πρόεδρος της Παλιών Πολεμιστών της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλομιρ Σάβτσιτς Savcic, δήλωσε ότι η 1η Μάρτιου για τους Σέρβους είναι το σύμβολο της άνανδρης ύπουλης και απολίτιστης δολοφονίας ενός Σέρβου που είχε κληθεί σε γάμο μουσουλμάνων στο Σεράγεβο.

Μπάνια Λούκα. Υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού, της Σερβικής Δημοκρατίας Πρέντραγκ Γκλουχάκοβιτς ανακοίνωσε ότι η διαδικασία πτώχευσης της Δημόσιας Επιχείρησης Κρατικών Αποθηκών πρόκειται να ξεκινήσει στις 12 Ιουλίου. Η Κοινοβουλευτικη ομάδα των Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών, (SNSD) ζήτησε η κυβέρνηση να διερευνήσει μέσα από τα αρμόδια υπουργεία όλες τις πιθανές παράνομες ενέργειες προκειμένου να ασκηθούν διώξεις κατά των υπευθύνων .

Σρεμπρένιτσα . Στο χωριό Κρίνιτσι στην αυλή της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία τιμήθηκε η μνήμη των 24 Σέρβων στρατιωτών και αμάχων που δολοφονήθηκαν από τους μουσουλμάνους στις 4 Ιουλίου 1992.

Μπράτουνατς. Στο χωριό Ζαγκόνι έγινε επιμνημόσυνη δέηση για τα 25 χρόνια από την εκτέλεση 14 Σέρβων στις 4 Ιουλίου 1992 ,από τα μέλη των μουσουλμανικλων ενόπλων δυνάμεων που επέδραμαν από τη Σρεμπρένιτσα.

Μπάνια Λούκα . Ο Υπουργός Προσφύγων και Εκτοπισμένων, Νταβόρ Τσόρντας δήλωσε ότι εκκρεμούν 60.000 αιτήσεις για ανοικοδόμηση ακινήτου, εκ των οποίων 30.000 στη Σερβική Δημοκρατία Σέρπσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου