Ιουλίου 14, 2017

Ο Πτέραρχος στη Ρώμη

Οι πρόεδροι της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ και της Ιταλίας Σέρτζο Ματαρέλα συμφώνησαν ότι οι δύο χώρες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σχηματίσουν μια νέα προσέγγιση αντιμετώπισης της μεταναστευτικής πίεσης στην Ευρώπη.
Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας τόνισε ότι η νέα αυτή προσέγγιση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης με τις χώρες των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα αλλάξει την άδικη απόφαση, με βάση την οποία οι μετανάστες πρέπει να επιστρέφονται στις χώρες όπου είχαν ταξινομηθεί για πρώτη φορά.
Ο Πρόεδρος της Ιταλίας εξέφρασε την υποστήριξή του σε ότι αφορά στην ένταξη της Βουλγαρίας στη Συμφωνία του Σένγκεν και εξέφρασε την ετοιμότητα της Ιταλίας για την παροχή δωρεάν λογισμικού για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος, της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος. Συζητήθηκαν οι δυνατότητες διευκόλυνσης των διοικητικών διαδικασιών για τις επιχειρήσεις.Τα τελευταία 20 χρόνια, η Ιταλία έχει επενδύσει περισσότερα από 1,5 δις ευρώ στη βουλγαρική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου