Ιουλίου 20, 2017

Το ΝΑΤΟ πυροσβέστης

Το Μαυροβούνιο καίγεται και ζήτησε βοήθεια από τους Σύμμαχους του ΝΑΤΟ. Το Μαυροβούνιο υπέβαλε αίτημα βοήθειας στο Ευρω-ατλαντικό Κέντρο απάντηση Συντονισμού Καταστροφών, (EADRCC) , στις 17 Ιουλίου 2017, και η αίτηση κυκλοφόρησε αμέσως στους συμμάχους του ΝΑΤΟ και τους εταίρους.
Η βοήθεια ήρθε από την Ουκρανία που δεν είναι στο ΝΑΤΟ αλλά είναι «φίλος» που θέλει να μπει. Το Κίεβο έστειλε ένα «Antonov 32P» και δυο «Canadair».
Η Βουλγαρία έστειλε ένα ελικόπτερο και ένα η Ελβετία, που επίσης δεν είναι στο ΝΑΤΟ . Τις επόμενες ημέρες περιμένουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από το Ισραήλ, που επίσης δεν είναι στο ΝΑΤΟ. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ χαιρέτισε τη βοήθεια, λέγοντας: «Χαιρετίζω την ευρω-ατλαντική αλληλεγγύη που επέδειξαν οι Σύμμαχοι και εταίροι μας που έσπευσαν εντός ωρών να βοηθήσουν το Μαυροβούνιο να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές. Το Μαυροβούνιο είναι ο νεότερος σύμμαχό μας, έχοντας ενταχθεί στην οικογένεια του ΝΑΤΟ μόλις πάνω από ένα μήνα πριν. Ταχεία απάντησή μας αποδεικνύει ότι στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου