Ιουλίου 14, 2017

Άνθρακες ο θησαυρός της Τεργέστης

Η διάσκεψη κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων στην Τεργέστη δεν έφερε τίποτα καινούργιο και απλά ήταν μια καλή ευκαιρία για φωτογραφίες και για «Παρασκήνια» έγραψε η εφημερίδα «Standard» της Βιέννης.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της συνάντησης της με τον Κροάτη πρόεδρο του Συμβούλιου των Υπουργών της Βοσνίας και Εζεγοβίνης Ντένις Ζβίζντιτς στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων στην Τεργέστη, υποστήριξε τις μεταρρυθμιστικές διαδικασίες και επανέλαβε την αμέριστη στήριξη της Γερμανίας για την Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωση της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.
Ο Ζβίζντιτς , είπε ότι το Συμβούλιου των Υπουργών δεν μπορεί να δεχτεί οποιαδήποτε προϋπόθεση για την υπογραφή της Συνθήκης σχετικά με την Κοινότητα των Μεταφορών.
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Βοσνία και Εζεγοβίνη Λαρς Γκούναρ Βίγκερμαρκ , εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η Βοσνία και Εζεγοβίνη δεν μπόρεσε να υπογράψει τη συνθήκη για την ίδρυση της Κοινότητας Μεταφορών στην ΝΑ Ευρώπη.
Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Συμμαχίας των Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών, (SNSD) στην Κρατική Βουλή των Αντιπροσώπων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Στάσα Κόσαρακ, , δήλωσε ότι ο πρόεδρος του Συμβούλιου των Υπουργών Ντένις Ζβίζντιτς και ο αντιπρόεδρος Μίρκο Σάροβιτς είναι τα μόνα πρόσωπα που ευθύνονται για την αδυναμία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης να προσυπογράψει στην Τεργέστη τη συμφωνία για την Κοινότητα Μεταφορών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς είπε ότι «η διαδικασία του Βερολίνου είναι πολύ σημαντική για την περιφερειακή συνεργασία και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου