Ιουλίου 05, 2017

BJRM- πΓΔΜ: Η ώρα των μεταρρυθμίσεων

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η εισαγωγή του ελαστικού ωραρίου στη Δημόσια Διοίκηση όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Ντάλιμπορ Μίλτσο Μαντσέβσκι.
Επίσης αποφασίστηκε ορισμένες υπηρεσίες να εργάζονται σε δυο βάρδιες για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Η απόφαση θα εφαρμόζεται από την 1η Σεπτεμβρίου οπότε η προσέλευση των υπαλλήλων θα αρχίζει από τις 7:30 έως τις 8:30 π.μ. και η εργασία θα τελειώνει μεταξύ 15:30 και 16:30. Στις υπηρεσίες που θα υπάρχει διπλή βάρδια το ωράριο θα είναι 7:00 - 14:00 και 14:00 έως 21:30, και το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα θα εργάζονται από τις 8:00 έως τις 16:00.
Η διπλή βάρδια θα εφαρμοστεί στις εφορίες και τα τελωνεία και στις υπηρεσίες που παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες.
Ο Αλβανός υπουργός Υγείας, Άρμπεν Ταραβάρι ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η ακύρωση του διαγωνισμού για το νέο ιατρικό κέντρο των Σκοπίων, προϋπολογισμού 72 εκ. ευρώ και είπε οτι η κυβέρνηση σκοπεύει να επαναδιαπραγματευθεί την συμφωνία κατασκευής και τη θέση του νέου Νοσοκομείου και την μεταφορά του , «κάπου, όπου θα είναι πιο εύκολα προσβάσιμο τόσο για τους κατοίκους των Σκοπίων και με ανθρώπους από άλλες πόλεις».(Πρόκειται για τους Αλβανούς).
Η κυβέρνηση αποφάσισε επαναδιαπραγματευθεί και δύο τμήματα του αυτοκινητοδρόμου που χρηματοδοτείται από κινεζικό δάνειο.
Από βουλευτή του αλβανικού «DUI» προτάθηκε η νομιμοποίηση του γάμου μεταξυ ατόμων του ιδίου φύλου.
Ο Αλβανός βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών Μουχαμέντ Ζεκίρι όμως ανάρτησε στο Facebook, τα αποσπάσματα από το Κοράνι που καταδικάζουν τους ομοφυλόφιλους και τους καταδικάζουν να πάνε στην κόλαση, προκαλώντας οξύτατες αντιδράσεις από τους ….ενδιαφερόμενους. 
Το VMRO-DPMNE, δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει την πρόταση να νομιμοποιηθεί ο γάμος μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου