Ιουνίου 07, 2017

Αλβανικές εκλογές

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έκανε προεκλογική εμφάνιση στην γενέτειρα του  Μπερίσα την Τροπόγια, και ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν στις 25 Ιουνίου 71 βουλευτές για μια πλήρη θητεία, ώστε να μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα, χωρίς κανείς να προσπαθεί να τον ανατρέψει» .
Είπε ακόμα ότι  ο  δήμαρχος του Δημοκρατικού Κόμματος έχει γίνει πολλή δουλειά και ότι είχε την προσωπική του υποστήριξη, και  ότι οι Σοσιαλιστές δεν έχουν  καμία προκατάληψη για τους  αντιπάλους Δημάρχους. «Ξέρω ότι ο Μπερίσα έχει πει πολλά πράγματα για μένα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών, αλλά σήμερα θα αναμετρηθούμε στο τι κάναμε για την Τροπόγια. Αν μας συγκρίνετε , θα ήταν σαν να συγκρίνουμε Ρεάλ με την Κούκες», είπε ο Ράμα που ήταν ντυμένος «Ρεάλ».
Ο Ράμα είπε ακόμα ότι ο Λουλζίμ Μπάσα πήρε το Δημοκρατικό Κόμμα  από το Τσαντίρι  Διαμαρτυρίας που το είχε ο Μπερίσα, και του  έδωσε το δικαίωμα παέι στις Κάλπες στις 25 Ιουνίου. Το «Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ενσωμάτωση», (SMI) διέψευσε τις προεκλογικές καταγγελίες του Ράμα ότι προσπάθησε  να αγοράσει ψήφους στο Μπεράτι και υποστήριξε ότι ο Ράμα, «έκανε ό, τι του ήταν  δυνατόν για να μείνει η  αντιπολίτευση  έξω από τις εκλογές, με σκοπό να τις κερδίσει με την αστυνομία του  που συνδέεται με τη μαφία των Ναρκωτικών. Οι κατηγορίες ότι στο Μπεράτι  κάποιος αστυνομικός προσπάθησε να αγοράσει  ψήφους για το SMI, είναι μια αποτυχημένη προβοκάτσια εκφοβισμού, είπε η εκπρόσωπος του Κόμματος κ. Σίλβα Τσάκα. «Νομίζει ότι αυτός μπορεί να λέει ψέματα στον αλβανικό λαό», είπε η κυρία Τσάκα τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο φόβος ότι δεν θα υπάρξει  ελεύθερη ψηφοφορία, και ότι ο Ράμα «πέτυχε να κάνει την Αλβανία το μεγαλύτερο παραγωγό ναρκωτικών στην Ευρώπη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου