Ιουνίου 05, 2017

Ο Βούτσιτς πρότεινε να συζητηθεί ξανά το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς πρότεινε να ξεκινήσει διάλογος με τα πολιτικά κόμματα, τις θρησκευτικές ομάδες και την κοινωνία για το ζητήμα του Κοσσυφοπεδίου. «Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα που αφορά στο μέλλον της Σερβίας. Ας συνομιλήσουμε. Εάν συμφωνήσουμε, τότε θα πούμε ότι κάναμε κάτι για τη χώρα μας. Αν όχι, τότε θα νοιαζόμαστε περισσότερο για τη χώρα των προγόνων μας από τη χώρα των παιδιών μας», είπε ο Βούτσιτς, που τόνισε ότι προτίθεται να συνεχίσει τον διάλογο με τους Αλβανούς.
Ο κ. Βούτσιτς άρχισε σήμερα τις διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης . Πρώτα συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία του προοδευτικού Κόμματος και ακολούθησε η συνάντηση με την Κοινβουλευτικη Ομάδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος και της Ενωμένης Σερβίας (SPS-JS) που εκπροσώπησαν οι ηγέτες των Κόμματων Ίβιτσα Ντάτσιτς και Ντράγκαν Μάρκοβιτς. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχίστούν και την Τρίτη.
Στην Σλοβενία, τα Σάββατο, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι είχε τρεις υποψηφίους πρωθυπουργούς στο μυαλό του. Τον Ίβιτσα Ντάτσιτς, κάποιο από το SNS και έναν τεχνοκράτη.Είπε όμως ότι θα ανακοινωσει την απόφαση του όταν επιστρεψει από το Καζακστάν οπου θα βρίσκεται από τις 8 ως τις 10 Ιουνίου. Ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας, Νίκολα Σελάκοβιτς δήλωσε ότι ο νέος πρωθυπουργός θα μπορούσε να γίνει γνωστός στις 11 Ιουνίου ή τις επόμενες ημερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου