Μαΐου 24, 2017

Κοσσυφοπέδιο-Μετόχι: Λογιστής η πολέμαρχος; That Is The Question

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός του Συνασπισμού LDK-AKR Αμπντουλάχ Χότι δήλωσε στο Ρωυτερς ότι το Κοσσυφοπέδιο αμέσως μετά τις εκλογές θα πρέπει να διαπραγματευτεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μια νέα συμφωνία για τη μείωση του κόστους δανεισμού καθώς η προηγούμενη συμφωνία διετής χρηματοδοτική συμφωνία με το ΔΝΤ για 184 εκ ευρώ, που υπογράφηκε το 2015 ,λήγει το καλοκαίρι.
Ο Χότι είπε ότι ένα από τα πρώτα καθήκοντα της νέας κυβέρνησης που θα αναλάβει μετά την 11η Ιουνίου , θα είναι να αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Ταμείο, το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου ενέκρινε τον Μάρτιο,την επέκταση της παρουσας συμφωνίας μέχρι τις 4 Αύγουστου για να δοθεί επαρκής χρόνος για να εφαρμοστούν οι συνεχιζόμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
«Το ΔΝΤ μας δίνει αξιοπιστία. Το Κοσσυφοπέδιο είναι μια νέα χώρα, που θα πρέπει να χρηματοδοτήσει πολλά έργα υποδομής», δήλωσε ο Χότι που σήμερα πήγε στις Βρυξέλλες για συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των Δυτικών Βαλκανίων, που γινεται παράλληλα με εκίνη των πρωθυπουργών.
Ο Χότι μίλησε στο Ρωυτερ για τα μεγάλα έργα υποδομών, όπως οι σιδηρόδρομοι, οι περιφερειακές οδοί και τα σύστηματα άρδευσης που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την παραγωγή της γεωργίας και που αποτελούν προτεραιότητα του προγράμματος του Συνασπισμού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου