Μαΐου 05, 2017

Σερβία: Έθεσαν την Ευρώπη προ των ευθυνών της

Η Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, υπεύθυνη για την ένταξη στην ΕΕ Γιαντράνκα Γιοξίμοβιτς και ο διευθυντής του γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μάρκο Τζιούριτς συναντήθηκαν χθες με τους πρεσβευτές των κρατών-μελών της ΕΕ στο Βελιγράδι και τους ενημέρωσαν σχετικά «με την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή» και τις «θέσεις του Βελιγραδίου, όσον αφορά τις ανοιχτές απειλές προς τη Σερβία και εναντίον της σταθερότητας της περιοχής», καθώς και για «τις ανησυχίες της σερβικής κυβέρνησης ότι η ΕΕ και τα μέλη της κάνουν τα στραβά μάτια για όλα αυτά». Συζητήθηκε επίσης η τρέχουσα κατάσταση στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας. «Αναμένουμε μια μεγαλύτερη εμπλοκή της ΕΕ, όχι μόνο με πολιτικές δηλώσεις, αλλά με τη μορφή ενός σχεδίου για να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση», είπε μετά τη συνάντηση η κ. Γιοξίμοβιτς και τόνισε ότι, «το πρόβλημα των απειλών προς τη Σερβία δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα της Σερβίας, αλλά είναι πολύ ευρύτερο και μπορεί να εξελιχτεί σε στρατηγικό πρόβλημα».
« Η Χώρα μας δεν αποδέχεται τέτοια γλώσσα γιατί είναι μια σοβαρή χώρα και συνεπώς θα συνεχίσει να προστατεύει τα συμφέροντά της» τόνισε.

- Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Ζόραν Τζόρτζεβιτς συναντήθηκε με τον πρέσβης των ΗΠΑ στη Σερβία, κ. Σκόττ από τον οποίο ζήτησε τη συμβολή των ΗΠΑ για «να ηρεμήσει η κατάσταση σε ορισμένα μέρη της περιοχής».

- Η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε δάνειο ύψους 66 εκ. ευρώ για τη Σερβία, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών και τη χρηματοδότηση του μηχανισμού εκτάκτων αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου