Μαΐου 16, 2017

Βοσνία και Ερζεγοβίνη: Σχέδια αποσταθεροποίησης της Σερβικής Δημοκρατίας

Ο Γενικός Γραμματέας της Εθνοσυνέλευσης της Σερβικής Δημοκρατίας Μάρκο Άτσιτς ανακοίνωσε χθες ότι ο πρόεδρος του Σώματος Νεντέλκο Τσουμπρίλοβιτς θα συγκαλέσει τη Δευτέρα τη Διάσκεψη των Προέδρων για να αποφασιστεί η ημερομηνία συζήτησης και ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσαν τα τρία συνεργαζόμενα κόμματα της αντιπολίτευσης . (PDP, NDP και SDS).
Στο Βελιγράδι η «Oslobodjenje» δημοσίευσε άκρως εμπιστευτικό έγγραφο των Βρυξελλών που αναφέρεται σε σχέδιο «αποσταθεροποίησης» της Σερβικης Δημοκρατίας στο οποίο εμπλέκονται τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος του SDS Βούκοτα Γκοβενταρίτσα δήλωσε στο SRNA ότι το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην «Oslobodjenje» και το οποίο αναφέρεται σε ένα νέο σχέδιο αποσταθεροποίησης της Δημοκρατίας της Σερβίας, δόθηκε από την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ. «Αυτά είναι ανοησίες κλασικές ανοησίες που δείχνουν την αδυναμία της κυβέρνησης της οποίας τα σκάνδαλα που έχουν γίνει κοινός τόπος», δήλωσε ο Γκοβενταρίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου