Μαΐου 15, 2017

Έφτασε ο Σερίφης στα Τίρανα

«Δεν ήρθα για να ειπώ στους ανθρώπους τι πρέπει να κάνουν ή για να επιβάλων μια αμερικανική λύση ή μια δική μου λύση μου, αλλά για να ακούσω όλες τις πλευρές. Αν έχω κάποιες προτάσεις που πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσουν, θα τις μοιραστω με τους συνομιλητές μου », δήλωσε ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας Χόιτ Μπράιαν Γι.
Ωστόσο, ο Γι δήλωσε ότι η επίσκεψή του στα Τίρανα δείχνει ότι η Ουάσινγκτον ενδιαφέρεται για την Αλβανία». «Αυτό που μεταφέρω από την Ουάσιγκτον είναι ένα μήνυμα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, νοιάζεται αρκετά με στείλει για να συναντηθώ με όλα τα κόμματα και να τους ακούσω».

Ο αμερικανός διπλωμάτης , τόνισε ότι σε χώρες σε μεταβατικό στάδιο, όπως η Αλβανία, δεν θα ήταν η ιδανική κατάσταση να γίνουν εκλογές χωρίς τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης».
«Η άποψή μας είναι ότι σε χώρες όπως η Αλβανία, όπως και κάθε χώρα στα Βαλκάνια, θα πρέπει να υπάρχει η συμμετοχή όλων των κομμάτων, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να έχουμε τη συμμετοχή όλων των μερών», είπε. Ο Χόιτ Μπράιαν Γι.
Τη Δευτέρα, ξεκίνησε την ημέρα με την συνάντηση, με τον Έντι Ράμα, ακολούθως είδε τον Ιλίρ Μέτα, και στο τέλος συνάντησε τον Λουλζίμ Μπάσα.
Η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα  έκλεισε και ραντεβού με τη «συμμορία των 4» που διαφωνούν με τους Μπερίσα και Μπάσα για την απόφαση τνα μποϊκοτάρουν τις εκλογές.  Η Μαϊλίντα Μπρέγκου, ο Εντουαρντ Σελάμι, Γιοζεφίνα Τοπάλι και Αστρίτ Πατόζι  προσκλήθηκαν σε ξεχωριστή συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ αλλά ο Σελάμι είναι εδώ και μέρες στα «κεντρικά».
Η κρίση στην Αλβανία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, όταν η αντιπολίτευση ξεκίνησε το μποϊκοτάζ του κοινοβουλίου και κάλεσε την Ράμα να παραιτηθεί για να αναλάβει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση να κάνει τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου