Μαΐου 17, 2017

Βουλγαρία: Πληρώνουν για φαί και φόρους

Το 75% του εισοδήματος των νοικοκυριών
πηγαίνει σε έξοδα πρώτης ανάγκης και φόρους

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία της Βουλγαρίας , οι βούλγαροι κατα το πρώτο τρίμηνο του έτους, δαπάνησαν το 75% των εισοδημάτων τους σε τρόφιμα, λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, πληρωμή φόρων των ασφαλιστικών εισφορών, σε εισιτήρια μεταφορών και σε λογαριασμούς τηλεφώνων. Το συνολικό εισόδημα ανά νοικοκυριό για το πρώτο τρίμηνο ήταν 655 ευρώ, και ήταν κατά 3,5% μεγαλύτερο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Ειδικότερα: Το 30,5% του εισοδήματος δαπανήθηκε σε τρόφιμα, το 20,1% σε λογαριασμούς κοινής ωφελείας, το 13,4% για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και το11% για τις μεταφορές και τις τηλεπικοινωνίες. 
  Επίσης , σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία, το ποσοστό του οικονομικά ενεργού πληθυσμού για τους Βούλγαρους ηλικίας μεταξύ 15 και 64 ετών ήταν 69,2% και αυξήθηκε κατά 0,9% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Τα ενεργά άτομα της ηλικιακής ομάδας 15-64 ετών ήταν 1.422.500, ή 30,8% του πληθυσμού. Από αυτούς οι 132.100, ή το 9,3%, θεωρούνται αποθαρρυμένοι οι οποίοι δεν αναζητούν πλέον εργασία.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Απρίλιο αυξήθηκε κατά 0,7%, σε σχέση με τον Μάρτιο και ότι από την αρχή του χρόνου ο πληθωρισμός είναι 1,5%.
Σε δωδεκάμηνη βάση ο πληθωρισμός στη Βουλγαρία είναι 2,6% .

-Η υποψήφια Επίτροπος της Βουλγαρίας Μαρία Γαβριήλ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ο οποίος της ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο της ψηφιακής οικονομίας και ψηφιακή κοινωνίας. Ο Γιούνκερ επιβεβαίωσε την καταλληλότητα της Μαρίας Γκαμπριέλ σύμφωνα με τις απαιτήσεις του άρθρου 17 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου